Uredništvo    6. januar 2019
Francoski pokal je znova prinesel kup senzacij

Francoski pokal: Šestoligašu uspelo nemogoče

Francoski šestoligaš Viry-Chatillon je okrepil sloves francoskega pokala, ki skoraj vsako leto poskrbi za senzacionalne podvige klubov iz francoskih vasic. Uspel jim je podvig, ki ga v 21. stoletju Francozi še niso videli.
SORODNE NOVICE
Posijal je žarek upanja za Ver...
21.1.2019 | Evropske lige
Henry preklel babico branilca ...
21.1.2019 | Evropske lige
Ligue 1: Repas napredoval na r...
20.1.2019 | Evropske lige
PSG se v "primeru Allan" posme...
20.1.2019 | Evropske lige
Henryju situacija v Monacu pol...
20.1.2019 | Evropske lige
Obup pri PSG: Verrattiju ne ka...
20.1.2019 | Evropske lige
(foto: /)
Francoski pokal je precej nenavadno tekmovanje, ki vsakič znova poskrbi za senzacionalne zgodbe anonimnih klubov iz različnih francoskih vasic. Letošnja sezona ni izjema, saj sta se v šestnajstini finala tega tekmovanja zgodili kar dve prvovrstni senzaciji – za prvo je poskrbel tretjeligaš Entente, ki je izločil eno najboljših ekip Ligue 1 Montpellier, za drugo pa šestoligaš Viry-Chatillon, ki je na kolena spravil prvoligaša iz Angersa.

Viry-Chatillon je finalista francoskega pokala iz leta 2017 premagal z 1:0, postal pa je prva ekipa v 21. stoletju, ki je kot šestoligaš uspela izločiti klub iz najmočnejše francoske lige.

Viry-Chatillon je tako dočakal svojo drugo častno omembo v francoskem nogometu. Za prvo je poskrbel nihče drug kot legendarni Thierry Henry, ki je kot otrok med 13. in 15. letom starosti igral prav za ta klub.

 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE