Uredništvo    12. januar 2019
Marcelo Bielsa se je poslužil zelo nenavadne metode

Bielsa priznal, da je poslal vohuna

Trener Leeds Uniteda Marcelo Bielsa je bil razkrinkan v svoji nameri, da na sporen način pridobi zadnje informacije o igri in pripravah svojega tekmeca. Frank Lampard je ogorčen.
SORODNE NOVICE
Pretep med igralcema Fulhama –...
16.1.2019 | Evropske lige
Hazard čaka na klic iz Madrida
16.1.2019 | Evropske lige
Nekdanji up Liverpoola se je v...
16.1.2019 | Evropske lige
Potrjeno: Harry Kane gre na do...
15.1.2019 | Evropske lige
Liverpool bo spet potreboval M...
15.1.2019 | Evropske lige
Čech bo snel čelado in rokavic...
15.1.2019 | Evropske lige
(foto: /)
V drugi angleški ligi sta se včeraj pomerila vodilni Leeds United in šesto uvrščeni Derby County, priprave na srečanje pa je zmotila nevsakdanji incident, ki ga je zakuhal nihče drug kot trener prvega Marcelo Bielsa. Slednji je namreč poslal enega od svojih ljudi, da vohuni na treningu Derby Countyja, a je bil pri tem razkrinkan, trener Derby Countyja Frank Lampard pa je nemudoma prekinil trening.

Bielsa je priznal metode, za katere se zdi, da sodijo v neke druge čase in celo priznal, da je vohunjenje za nasprotnikom ni zanj nič novega, saj to počne že celo večnost.

"Res je, da je bil tam človek iz Leeds Uniteda. Jaz sem odgovoren. Ni pomembno, ali je legalno ali ne, ali je prav ali narobe …Zame je dovolj, da Derby in Frank Lampard menita,da ni bilo prav in da se nisem obnašal primerno. Govoril sem s Frankom Lampardom in dejal mi je, da nisem spoštoval fair playa. Jaz na to gledam drugače, v vsakem primeru pa prevzemam vso odgovornost. Vodstva svojega kluba nisem prosil za dovoljenje," je povedal Bielsa.

"Ne da bi iskal opravičilo, a tako delujem že odkar sem bil selektor Argentine. Ni ilegalno, to smo počeli celo javno in o tem govorili z novinarji. Za nekoga je prav, za nekoga drugega pač ne," je povedal Bielsa, ki se za svoje ravnanje Lampardu in Derby Countyju ni opravičil.

Lampard pravi, da je Bielsa enake metode uporabil že pred prvim medsebojnim obračunom, kar je bil tudi razlog, da je trening nemudoma prekinil.

"Ne nasedam na to, da gre za kulturno vprašanje. Takšno početje moti naše priprave na tekmo. Ljudje bodo dejali, da iščem izgovore, vendar pa bom enakega mnenja ne glede na razplet tekme. Trening je bil prekinjen, ker je prišla policija. Govorili smo o taktiki, slogu, kako bomo igrali presing, kako bomo igrali brez žoge, kdor je bil tukaj, pa je tudi videl, da Harry Wilson (igralec Derbyja – op.a) ni igral. Nekdo je torej lahko dobil veliko informacij, ki jih ne bi smel imeti," je povedal Lampard, ki odločitev o morebitni kazni prepušča vodstvu lige.

"Ne bomo vložili pritožbe, saj je Bielsa priznal. Naj se liga sama odloči, kako bo ravnala," je še dodal Lampard.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
PorednoMače 12.1.2019, 08:59 Prijavi komentar
In zaradi tega bi ga zdaj kaznovali??!! haha, svašta :-)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE