OSTALE KOLUMNE
Stran
od 35
10.9.2018
Slovenski nogomet
KOMENTAR: Slovenska reprezentanca ne izžareva avtoritete, ne čuti avtoritete in že leta blodi v prepričanju, da se za naslednjim vogalom skriva žarek svetlobe. Čakamo junaka, ki bo udaril po mizi in rekel bobu bob.
15
3.9.2018
Slovenski nogomet
V dobrem tednu je Safet Hadžić depresijo okrog Olimpije uspel pretvoriti v optimizem. Z racionalnimi odločitvami je Olimpiji vrnil stabilnost in strukturo, predvsem pa znova ogrel počena navijaška srca.
11
30.8.2018
Slovenski nogomet
Odsotnost Jana Oblaka dopušča veliko interpretacij, ena najmanj prijetnih je ta, da ga slovenska izbrana vrsta v tem trenutku ne zanima. Na to napeljuje hladen način komunikacije, ki poteka kar preko njegovega kluba.
34
17.8.2018
Slovenski nogomet
KOMENTAR: Maribor je po sezoni v ligi prvakov ignoriral potrebe po pravih okrepitvah, s katerimi bi se bolje opremil za čedalje zahtevnejše evropske preizkuse. Po visokem letanju je znova sledil trd padec.
26
19.7.2018
Slovenski nogomet
KOMENTAR: Po izpadu Olimpije proti Qarabagu se velja vprašati, kaj so v ljubljanskem klubu sploh storili prav, da bi bil končni scenarij lahko drugačen. Olimpija je po treh letih ere Milana Mandarića še vedno le – instant ekipa.
45
14.7.2018
Mednarodni nogomet
KOMENTAR: Nekdanja Jugoslavija je bila svetovni prvak v pričakovanjih in ugasla neizživeta sila, ki nikoli ni uspela storiti česa zares zgodovinskega. Hrvaška je v Rusiji izživela večne sanje regije, ki je vselej nekoliko lebdela nad realnostjo.
15
12.7.2018
Slovenski nogomet
KOMENTAR: Olimpijina uvodna tekma sezone je potrdila domneve, da pretresi v klubu in ekipi ne bodo minili brez negativnih posledic. Znova je prisoten občutek, da bi Olimpija lahko storila več, a je v resnici pogrnila.
15
19.6.2018
Slovenski nogomet
KOMENTAR: Farsična tiskovna konferenca v Mariboru je potrdila, da avtoritete nad Zlatkom Zahovićem ni. Drago Cotar je Zahoviću še enkrat več predal ključe mariborskega kluba, sebe pa vrnil na protokolarno funkcijo.
77
7.6.2018
Slovenski nogomet
Milan Mandarić je čez noč izumil vizijo kluba, odpustil priljubljenega in uspešnega trenerja ter eklatantno pokazal ,da Olimpija ni in ne more biti klub, v katerem bi vladala pluralnost mnenj ali konstruktiven konflikt.
34
31.5.2018
Slovenski nogomet
KOMENTAR: V mestu in v klubu, v katerem je trener v naprej obsojen na neuspeh, danes najmočneje odmeva ime zadržanega, strogega in odločnega stratega, ki je v letu dni opravil zares izjemno delo.
35
Stran
od 35