Uredništvo    12. junij 2012
Češka je premagala Grčijo

Žilavi Čehi so še v igri

Čehi so se vrnili med žive. Rusi so jim resda pošteno izprašili hlače, toda žilavi Čehi so danes vknjižili svojo prvo zmago na letošnjem evropskem prvenstvu. Tekma ni navdušila, je pa ponudila tri zadetke.
SORODNE NOVICE
Skibbe kljub neuspehu ostaja s...
21.11.2017 | Mednarodni nogomet
Skibbe jezen na mednarodno zve...
7.11.2017 | Mednarodni nogomet
Grki in Hrvati brez gostovanja
26.10.2017 | Mednarodni nogomet
V Pireju je bilo vroče
14.11.2016 | Mednarodni nogomet
Jarolim bo vodil Čehe
15.7.2016 | Mednarodni nogomet
Čech končal z reprezentanco
8.7.2016 | Mednarodni nogomet
Štadion: Wroclaw, Gledalcev: , Sodnik: Stephane Lannoy
Grčija: Kostas Chalkias (od 23. Michalis Sifakis), Vasilis Torosidis, Kyriakos Papadopoulos, José Holebas, Giannis Maniatis, Giorgos Fotakis (od 46. Theofanis Gekas), Kostas Fourtounis (od 71. Kostas Mitroglou), Giorgos Karagounis, Kostas Katsouranis, Georgios Samaras, Dimitris Salpigidis.
Trener: Fernando Santos
Češka: Petr Čech, Michal Kadlec, Tomas Hubschman, David Limbersky, Tomaš Sivok, Theodor Gebre Selassie, Petr Jiraček, Jaroslav Plašil, Tomas Rosicky (od 46. Daniel Kolar, od 90. František Rejtoral), Vaclav Pilar, Milan Baroš (od 64. Tomas Pekhart).
Trener: Karel Jarolim
(foto: Getty Images)
Srečanje v Vroclavu se je komajda začelo, že je padel zadetek. Dosegli so ga Čehi, ki so tekmo v prvem krogu proti Rusiji prepričljivo izgubili. Tekla je tretja minuta, lepo akcijo je zaključil Jiraček. Strasti se niso še dobro umirile, ko so Grki klonili še drugič. Njihovo sicer kar trdno obrambo je prebil Pilar, ki je v mrežo pospravil žogo po podaji Gebre-Selassija. Grki so se zapodili proti izenačenju, toda neuspešno. Grški selektor je moral v 22. minuti zaradi poškodbe zamenjati vratarja Chalkiasa, Silfiakis, ki ga je zamenjal, je moral hitro v ogenj, v 29. minuti je ubranil strel Rosickyja. Do konca prvega polčasa brez pretirano zanimive igre, Grki so v 41. minuti sicer zadeli, toda Fotakis je bil za las prehiter in sodnik je zapiskal prepovedan položaj. 

Drugi polčas so s priložnostjo, če temu sploh lahko takorečemo, začeli Čehi, vendar se je Baroš zapletel. Čehi so v 55. minuti Grkom poklonili zadetek, bolje rečeno jim ga je poklonil kar Petr Čech, ki se ni najbolje razumel s Sivokom. Zmedo je izkoristil rezervist Gekas in znižal zaostanek Grčije. Čehi so kljub prejetemu zadetku nadaljevali z nič kaj prepričljivo igro, v napadu so postali povsem nenevarni, Grki pa so prevzemali pobudo. Bolj ko se je tekma bližala koncu, bolj očitno so Čehi zavlačevali in čakali na zadnji sodnikov žvižg. Grki so bili v napadu premalo konkretni, da bi vsaj izenačili. Naposled jim je zmanjkalo časa in ostalo je pri 2:1 ter zmagi Češke. 
Vaclav Pilar
(foto: Getty Images)
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
RONI 12.6.2012, 20:23 Prijavi komentar
Baroš je pa le še bleda senca tega kar je bil...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE