Uredništvo    12. junij 2016
Evropsko prvenstvo, skupina C, 1. krog

Poljska zlomila severnoirski bunker

Poljska je z zadetkom Arkadiusza Milika stežka zlomila odpor izrazito defenzivno usmerjenih Severnih Ircev, ki v okvir poljskih vrat niso uspeli usmeriti niti enega strela. Poljska zmaga povsem zaslužena.
SORODNE NOVICE
Čakam na Ljubljano in Sarajev...
30.11.2017 | Mednarodni nogomet
Dalić dogovorjen s HNS
14.11.2017 | Mednarodni nogomet
HNS samo troši, a pozablja na ...
13.11.2017 | Mednarodni nogomet
Šuker je že potrdil Dalića
13.11.2017 | Mednarodni nogomet
Mandžukić: Neopisljivo
13.11.2017 | Mednarodni nogomet
Rakitić je hvaležen tudi Čačić...
12.11.2017 | Mednarodni nogomet
Štadion: Allianz Riviera, Gledalcev: , Sodnik: Ovidiu Hategan (ROM)
Poljska: Wojciech Szczesny, Michal Pazdan, Artur Jedrzejczyk, Kamil Glik, Krzysztof Maczynski (od 78. Tomasz Jodlowiec), Bartosz Kapustka (od 88. Slawomir Peszko), Grzegorz Krychowiak, Lukasz Piszczek, Jakub Blaszczykowski (od 80. Kamil Grosicki), Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik.
Trener: Waldemar Fornalik
S. Irska: Michael McGovern, Conor McLaughlin, Christopher Baird (od 76. Jamie Ward), Craig Cathcart, Jonathan Evans, Gareth McAuley, Patrick McNair (od 46. Stuart Dallas), Shane Ferguson (od 66. Conor Washington), Steven Davis, Oliver Norwood, Kyle Lafferty.
Trener: Nigel Worthington
(foto: Getty Images)
Prvi obračun evropskega prvenstva v Nici ni sledil predstavam na prejšnjih petih tekmah, kjer smo brez izjeme gledali kakovosten in zanimiv nogomet. Reprezentanca Severne Irske do današnjega obračuna ni izgubila kar dvanajst tekem zapovrstjo, medtem ko Poljska na dosedanjih šestih tekmah na evropskih prvenstvih še ni slavila.

Na igrišču smo videli zelo linearno predstavo, v kateri so imeli ves čas pobudo Poljaki, Severni Irci pa so se v celoti osredotočili na branjenje svojih vrat in na ta račun "žrtvovali" igro v napadu – o mlačnosti in neambicioznosti severnoirskih napadov vse pove že podatek, da Otočani na vrata Wojciecha Szczesnyja niso izstrelili niti enega strela.

Poljska je imela veliko preglavic s čvrstim severnoirskim obročem, a si je kljub temu v prvem delu igre uspela priigrati dve lepi priložnosti za zadetek. Odprlo se je šele v zadnjih desetih minutah, ko je najprej Arkadiusz Milik z desetih metrov iz zelo ugodnega položaja meril čez gol, tik pred koncem polčasa pa je nevarno zapretil še komaj 19-letni Bartosz Kapustka, ki je z izvrstnim strelom pošteno namučil severnoirskega vratarja Michaela McGoverna.

V drugem delu so Poljaki zaigrali še nekoliko bolj agresivno, odrešilni zadetek pa so dosegli že po dobrih petih minutah nadaljevanja. Desno stran je prebil  izkušeni Jakub Blaszczykowski in žogo poslal v sredino, kjer se je na pravem mestu znašel Ajaxov golgeter Milik in zadel v polno. Milik je bil tokrat sicer veliko bolj nevaren od svojega zvezdniškega soigralca v napadu Roberta Lewandowskega, ki je imel veliko težav z robustno severnoirsko obrambo, ki enemu najboljših napadalcev na svetu ni dala dihati niti za trenutek. V nadaljevanju polčasa so si Poljaki preko Kapustke in Grzegorza Krychowiaka priigrali še dve priložnosti za gol, pri Severnih Ircih pa velja izpostaviti zgolj bolj naključen poskus Kyla Laffertyja, ki je z dvajsetih metrov poskusil s škarjicami in za dober meter zgrešil okvir vrat.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE