Uredništvo    13. februar 2018
Alexandru Cretu vendarle ne gre v Maribor?

Odziv Olimpije: Cretu le v tujino!

Pri Olimpiji so se odzvali na govorice, da bo Alexandru Cretu prestopil v Maribor. V klubu trdijo, da dogovor z igralcem in fiksno odškodnino velja le za prestop v tujino, za prestop v Maribor pa ne.
SORODNE NOVICE
Mizerna odškodnina za ključneg...
22.1.2019 | Slovenski nogomet
Po Gubercu v Kopru znova tudi ...
21.1.2019 | Slovenski nogomet
Melnjak odhaja iz Domžal
21.1.2019 | Slovenski nogomet
Olimpiji ponujen stari znanec,...
20.1.2019 | Slovenski nogomet
Domžale so se nepričakovano op...
19.1.2019 | Slovenski nogomet
Video: Mladi Žugelj zablestel ...
19.1.2019 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Olimpija se je odzvala na govorice, da bo romunski vezist Alexandru Cretu svojo kariero nadaljeval v Mariboru, saj naj bi imel v pogodbi z Ljubljančani zapisano fiksno odkupno klavzulo. Ljubljančani trdijo, da se to ne bo zgodilo, kajti klavzula naj bi veljala le za prestop v tujino.

Predsednik Olimpije Milan Mandarić vztraja pri stališču, da lahko Cretu odide le v tujino pod dogovorjenimi pogoji, za Slovenijo pa to ne velja. Da Ljubljančani mislijo resno, so nakazali tudi z naslovom svoje izjave, saj so zapisali, da "Olimpija ne prodaja konkurentom."

- Izjava Olimpije:

"Romunski nogometaš Alexandru Cretu ima z NK Olimpija Ljubljana podpisano dolgoletno pogodbo, ki predvideva morebitno predčasno prekinitev sodelovanja v primeru visoke ponudbe za nogometaša iz tujine. Predsednik Olimpije Milan Mandarić je v telefonskih pogovorih z agentom Cretuja Zvonkom Milojkovićem pristal na nižjo odškodnino v primeru takojšnjega igralčevega odhoda v tujino.

Po zagotovilu agenta, da je svojemu igralcu našel klub v tujini, je v.d. direktorja NK Olimpija Ljubljana Dejan Stamenkovič izdal pisno dovolilo, da se agent lahko začne pogovarjati o kasnejši prodaji in dogovoru med Olimpijo in neimenovanim klubom iz tujine. Dokument, ki je šele predpogoj za kasnejše morebitno prodajo ima izrecno naveden podatek, da bo Olimpija izdala ITC (International Transfer Certificate), torej, da velja le za tujino. V primeru, da je agent igralca prodajal v Slovenijo, je očitno prišlo do prekoračitve pooblastila, saj Olimpija ne želi igralcev prodajati v konkurenčne klube

'Dokument, ki je bil z naše strani poslan agentu, je bil posledica naših prejšnjih dogovorov in ustnih pogovorov in ga je treba v tem kontekstu tudi vzeti. Vse ostalo je proti volji kluba. O vsem tem smo obvestili tudi agenta in vodstvo NK Maribor,' je povedal Dejan Stamenkovič, ki opravlja funkcijo vršilca dolžnosti direktorja kluba.

Predsednik kluba Milan Mandarić ostaja pri stališču, da lahko Alexandru Cretu odide v tujino pod dogovorjenimi pogoji, nikakor pa to ne velja za Slovenijo. Vsaka drugačna razlaga dogovora/avtorizacije je v nasprotju z voljo kluba in prej podpisanimi dokumenti,
" so zapisali pri Olimpiji. 
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 27
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
franjoz 14.2.2018, 19:10 Prijavi komentar
Sedaj se čutijo prevarane.Kdo jih je prevaral? Sami .. njihova nesposobnost!! Sedaj bodo vsi drugi krivi samo oni ne.Kdo pa je bil do sedaj v Sloveniji za prevaro kaznovan??Najprej naj kaznujejo TAJKUNE,ki so povzročili izgubo 70.000 delovnih mest Milijardne bančne luknje itd.da ne naštevam.Posujte se s pepelom in preklejte svojo nesposobnost
jankoslav 14.2.2018, 15:46 Prijavi komentar
b1 ne morete dobit petarde če nam klub vodi picopek
b1 14.2.2018, 15:40 Prijavi komentar
Who? kako lahko napišeš takšno neumost, da se vi s Štajerci ne ukvarjate. Na portalu RTVSLO je bilo vedno daleč največ vpisov od poznavalcev onkraj Trojan. Ravno vi ste vsako leto prognozirali kako bo MB dobil petardo in kako ZZ pije. Mene bi bilo sram, če bi bil na vašem mestu, da vas lahko en pijanec mota okrog enega prsta, vi pa ne veste, če se vam sploh drži glava na vašem trupu.
legenda 123 14.2.2018, 11:47 Prijavi komentar
hahaha seveda ja, Zaho je pa neumen in ne ve kaj kupuje.
b1 14.2.2018, 11:40 Prijavi komentar
Who? pri vas ni problem samo nogomet, ampak v vseh kolektivnih špportih. Vi bi radi bili v vseh športih na 1. mestu, ampak to sedaj ne gre več, ker nismo več v socializmu, ker takrat so vse firme delale za šport v LJ. Ravno daleč največ klubov je propadlo v LJ, ker sedaj ne zmorejo vseh teh klubov sami držat pokonci. Imate močne državne sponzorje, ampak koliko vidim, da trenutno ni nič veliko bolje.
Who? 14.2.2018, 08:51 Prijavi komentar
Ferenc ne bos vrjel ampak zelo zelo malo lublancaniv se na kakrsen koli nacin ukvarja z stajerci. Mogoce, ko zasledimo, da se kaj usajate/usajajo za tistih nekaj minit, da se nasmejimo, potem se pa posvetimo svojem lajfu. Mi ne zivimo za to da se ukvarjamo z stajerci, tako kot to pocnejo stajerci. In koliko nam pomeni nogomet, da samo vedeti, da ima povprecen lublancan v lajfu za pocet kaj drugega kakor hodit cajt zgublat pa gledat prvo telekom nogometno ligo. Ampak razloziti to nekaterim je itak visja matematika, pa se ne splaca vec trudit.
ferenc 13.2.2018, 19:06 Prijavi komentar
Pa saj maribor je za žabarje tujina, vse na oni stran trojan je tujina, tako nas pač jemljete štajerce, sedaj pa boste morali požreti to grenko pilolo
samo z glavico naprej! 13.2.2018, 17:37 Prijavi komentar
ahahahaha! ZZ top! stari neve, da smo mi institucija, kateri bo plačal, ko žuti, če se bo zajebaval.
johny6636 13.2.2018, 16:33 Prijavi komentar
yido no ja, tako Mehika spet ni bi pa lahko bilo boljše kot je. Ni zdaj Maribor na nivoju Kosova tako eni Ljubljančani radi pišete. Pa tudi sližb je vedno več je pa res da zaenkrat še ni tako dobro stanje kot v LJ kar se tega tiče.
šikimiki 13.2.2018, 15:27 Prijavi komentar
to sem razumel, ono z Avstrijo ne najbolj :))))
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE