Uredništvo    14. oktober 2017
Arsene Wenger razume razočaranje Čilenca

Vsa država je na njegovih plečih

Arsene Wenger pred nadaljevanjem bojev v Premier League priznava, da ne ve, kaj pričakovati od Alexisa Sancheza, ki se je na Otok vrnil po bridkem razočaranju v kvalifikacijah za mundial.
SORODNE NOVICE
Valverde: Lionel Messi na klop...
23.11.2017 | Mednarodni nogomet
Everton bi pripeljal Ralfa Ran...
23.11.2017 | Evropske lige
Argentinci nočejo igrati z Ita...
22.11.2017 | Mednarodni nogomet
Niasse prvi z naknadno kaznijo...
22.11.2017 | Evropske lige
Frank Lampard optimističen gle...
21.11.2017 | Evropske lige
Neymar: Hočem ligo prvakov, mu...
21.11.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Kljub temu je Arsene Wenger prepričan, da bo Alexis Sanchez hitro spet pri stvari, svojega čilskega varovanca pa je pohvalil, da na svojih plečih nosi "pričakovanja celotnega naroda", zato mora biti pripravljen preboleti tudi tovrstna razočaranja.

Čilenci so sredi tedna izgubili tekmo zadnjega kroga južnoameriških kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji, Brazilija je Sancheza in rojake odpravila z visokih 3:0, nekdanjega napadalca Udineseja in Barcelone pa so "topničarji" v svoje vrste lahko prišteli šele v četrtek zvečer. Wenger je napovedal, da bo še ocenil njegovo pripravljenost, a da najverjetneje ne bo začel proti Watfordu.

"Je v zelo težkem psihičnem stanju. Čile je pravkar dvakrat osvojil Copo Americo, zdaj pa ne gredo niti na svetovno prvenstvo," je povedal Wenger. "Sanchez jih bo konec leta dopolnil 29, ko bo na sporedu naslednje (prvenstvo, op. a.), jih bo štel 33. Od njega se pričakuje, da bo nastopil. Gotovo je to zanj veliko razočaranje."

Ob neuspehu s Čilom so se zdaj še okrepile govorice, da bo Sanchez povsem popustil v severnem Londonu, od koder naj bi se poleti gotovo preselil h kateremu od rivalov v Premier League. Omenja se tudi povratek v nekoč že domačo italijansko Serie A. Toda Wengerja ne skrbi.

"Ne dvomim, da si želi prikazati dobre predstave. Na nogometno igrišče nikoli ne gre izgubit tekme, nikoli. Sanchez je tip zmagovalca," dodaja izkušeni Francoz. "Tudi to, da igraš na vrhunski ravni, del tega je, da se spopadeš s tovrstnim razočaranjem. Če si želiš ustvariti veliko kariero, je precej vzponov in padcev, ker si včasih na vrhu, nato pa tri dni kasneje na dnu. To je del tvojega posla. Nekateri se s tem spopadejo bolje kot drugi ... Ko si nogometaš, si moraš vedno postavljati cilje. Ko enega ni več, se osredotočiš na kaj drugega."

V primerjavi z neuspehom Walesa, za katerega nastopa vezist Londončanov Aaron Ramsey, je Wenger vseeno priznal, da je zaradi pričakovanj rojakov Sanchez pod neprimerljivo večjim pritiskom.

"Rekel bi, da imate v vsaki generaciji igralca, ki nosi pritisk pričakovanja celotne države. Zakaj? V bistvu resnično ne vem. A tako je. V Franciji je bil (Zinedine) Zidane. V Angliji je bil (David) Beckham ... V Čilu je to Sanchez. V Argentini je, seveda, (Lionel) Messi. V reprezentanci je tip, ki mora prenašati pritisk, ga posrkati in malce zaščititi preostali del moštva. Kaj to naredi tej osebi? Ponavadi gre za nekoga, ki mu je to malce tudi všeč. Radi so v prvi bojni črti,"
 je še povedal Wenger. 

"Kaj to pomeni, na splošno? To pomeni, da se moraš spopasti tudi s padci. Spomnite se leta 1998, ko je bil Beckham izključen po dvoboju z (Diegom) Simeonejem, tu so ga zaklali, niso ga vpoklicali za prvi dve kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo, tu so z njim ravnali kot z nekom, ki bi koga ubil, veste. Morajo sprejeti tako pozitivne kot negativne plati tega."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE