Uredništvo    8. april 2017
Iskanje naslednika Stevea Hollanda se nadaljuje

Conte ne ve nič o Pirlu

Andrea Pirlo se bliža zaključku svoje trofejne kariere in Italijanu mediji že iščejo prvo trenersko postajo. Bo to Chelsea? Nekdanji Pirlov trener Antonio Conte pravi, da ne.
SORODNE NOVICE
Giroud: Morda bi moral zapusti...
12.12.2017 | Evropske lige
Mourinha ne kritizirate, ker i...
12.12.2017 | Evropske lige
Chelsea v Huddersfieldu lovi U...
12.12.2017 | Evropske lige
BBC je okronal Mohameda Salaha
11.12.2017 | Evropske lige
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropske lige
Guardiola: Zmagali smo, ker sm...
11.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Trener vodilnega moštva Premier League Antonio Conte je zatrdil, da se Andrea Pirlo ne seli v Chelsea, kjer naj bi v kratkem prevzel eno od trenerskih vlog v štabu svojega bivšega trenerja. Italijanski dvojec je sodeloval pri prvih naslovih Juventusa v tem desetletju, a Conte trdi, da član New York Cityja še ne namerava obesiti nogometnih čevljev na klin.

Dolgoletni pomočnik številnih trenerjev Chelseaja Ray Wilkins je pred dnevi omenil, da je Conte kot naslednika Stevea Hollanda identificiral prav svojega nekdanjega varovanca. Holland se namreč ob koncu sezone seli v vrste angleške članske reprezentance. Čeprav so modri javno napovedali, da ne bodo iskali direktne zamenjave, so zdaj že precej redni obiski Pirla v Chelseajevem centru v Cobhamu in na tekmah na Stamford Bridgeu še okrepili govorice.

"To je zelo čudno, ker Andrea Pirlo igra in si želi še naprej igrati," je pred naslednjo ligaško preizkušnjo, tekmo z Bournemouthom, povedal Conte. "Ne vem, zakaj bi si kdo želel v javnost poslati takšno reč zame. A to je nekaj običajnega. Zame je bolje, da se osredotočam na sedanjost, to je bolje zame in za moje igralce. Sedanjost je za vse pomembnejša kot prihodnost. Jaz sem raje osredotočen na sedanjost in poskušam zaključiti s to sezono, da bi jo naredil izvrstno in ne le dobro."

Conte pred zaključnimi preizkušnjami v boju za državni naslov priznava, da ima na voljo zelo dolgo klop, ki je poleg pomanjkanja evropskih tekem pomemben razlog za uspehe modrih v tej sezoni. Precej ostro pa se je odzval na intervju Andree Pastorella, brata znanega agenta in Contejevega prijatelja Federica Pastorella, ki je na začetku tedna govoril o prestopu nekdanjega selektorja Italije v milanski Inter.

"Prebral sem tisti intervju z Andreo Pastorellom in ne poznam ga. Ne vem, zakaj je ta oseba govorila o meni. Mislim, da ostajam tukaj. Zelo sem vesel, da lahko ostanem tukaj. To je najpomembnejša stvar. Ni mi všeč, ko poslušam druge ljudi, ki govorijo zame in o meni. Imam še dveletno pogodbo s Chelseajem in to je resnica. Zakaj so govorice o Interju tako redne? Ne vem. Mislim, da je nekaj običajnega, da poskušajo vplesti moje ime v to situacijo. Delal sem v Italiji in mislim, da me želijo nazaj. A to je nekaj običajnega, da v teh trenutkih slišiš veliko takšnih reči,"
je še povedal Conte, ki bo lahko na južni obali računal tudi na zaceljenega Victorja Mosesa, ki je včeraj spet treniral s soigralci.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE