Uredništvo    13. junij 2018
Antoine Griezmann bo molčal še kar nekaj časa

Griezmann tiho zaradi klavzule v pogodbi

Barcelonski časnik El Mundo Deportivo trdi, da se Antoine Griezmann ne želi opredeliti glede svoje prihodnje usode zaradi klavzule v pogodbi, ki bi lahko precej pomešala štrene.
SORODNE NOVICE
Kraljevi pokal: Ni Messija, ni...
24.1.2019 | Evropske lige
URADNO: De Jong gre v Barcelon...
23.1.2019 | Evropske lige
Soigralci so že čestitali Barc...
23.1.2019 | Evropske lige
De Jong: Spektakularna odškodn...
23.1.2019 | Evropske lige
Boateng gre v Sevillo, Messi j...
23.1.2019 | Evropske lige
Rog se seli v Španijo
23.1.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Antoine Griezmann v negotovosti drži kar dva velikana španskega nogometa. Od njegove odločitve o morebitnem odhodu je precej odvisno nadaljnje poletno kadrovanje Atletica, tudi Barcelona pa je trenutno vse karte stavila na njegov prihod, zato so ostale operacije odvisne predvsem od razpleta zgodbe z odličnim Francozom.

Časnik El Mundo Deportivo trdi, da Griezmann svoje odločitve ni javno razglasil zaradi posebnega člena v pogodbi, po katerem je odkupna klavzula v njegovi pogodbi visoka 200 milijonov evrov, od 1. julija naprej pa se bo prepolovila in bo znašala 100 milijonov evrov. Če bi se Griezmann že pred 1. julijem odločil, da bo prestopil v Barcelono, bi pri Atleticu to lahko razumeli kot prestop s staro klavzulo, kar bi v najboljšem primeru precej zaostrilo odnos med igralcem in klubom, bržčas pa bi  sledilo tudi dolgo pravno pregovarjanje, ali je Griezmann kršil pogodbo ali ne.

Omenjeni časnik se sklicuje na vir, ki je neposredno vpleten v Griezmannovo morebitno selitev, ta pa trdi, da Griezmann z Barcelono ni podpisal nobenega zavezujočega dokumenta, a da je dal besedo in ga zato na Katalonce obvezuje "moralna zaveza". Griezmann naj bi se sicer za prestop v Barcelono dogovoril z nekdanjim tehničnim sekretarjem kluba Robertom Fernandezom, ki pa je medtem že moral zapustiti svoje delovno mesto.

Griezmann je z odlašanjem že tako ustvaril precejšnjo  zmedo, ki vodi k številnim povsem nasprotnim si informacijam. Španski mediji tako danes poročajo, da bo z veliko verjetnostjo prestopil v Barcelono, še včeraj pa je francoska televizija Canal Plus zatrjevala, da bo Griezmann ostal pri Atleticu. V vsakem primeru, nekaj je gotovo – saga se bo nadaljevala.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
Rookie 13.6.2018, 13:58 Prijavi komentar
https://www.sport-english.com/en/news/laliga/antoine-griezmanns-release-clause-returns-to-100-million-euros-6260937
Rookie 13.6.2018, 13:57 Prijavi komentar
Sploh ne vem od kod ima spet 200 milijonov klavzulo. Kolikor je meni znano je ta klavzula prenehala že 1.9.2017 in je bila aktivirana izključno zaradi lanskega transfer embarga ATM. Ali so jo medtem spet povišali?
Prosinecki 13.6.2018, 13:23 Prijavi komentar
klavzule, ki se aktivirajo na določen datum so sporne... vse klavzule bi morale veljat za celotno trajanje pogodbe, drugače pride to takšnih kalkulacij, kar smo videli tudi že v primeru Neymarja.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE