Damjan Tratnik   1. avgust 2016
Bo Roma v isti sezoni ostala brez obeh legend?

De Rossi morda pred zadnjo sezono

Roma bi po izteku letošnje sezone lahko ostala brez obeh največjih klubskih legend. Poleg Francesca Tottija se s koncem rimske epizode spogleduje tudi Daniele De Rossi.
SORODNE NOVICE
Inter želi podaljšati z Icardi...
23.11.2017 | Evropske lige
Čeferin: AC Milan me skrbi
23.11.2017 | Evropske lige
Atletico zmagal, a najbrž prep...
22.11.2017 | Evropske lige
Atletica ne bomo podcenjevali
22.11.2017 | Evropske lige
Massimo Oddo je novi trener Ud...
21.11.2017 | Evropske lige
Tavecchio obtožen spolnega nad...
21.11.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Kapetan Rome Francesco Totti je že pred meseci podpisal svojo zadnjo pogodbo z Romo, ob koncu prihodnje sezone pa bo teoretično prost tudi njegov šest let mlajši soigralec Daniele de Rossi, ki je tako kot Totti celotno kariero preživel v majici rimskega kluba. De Rossi je pred pričetkom svoje šestnajste sezone v majici Rome namignil na to, da bi se v jeseni svoje kariere lahko odločil za drugačno pot kot Totti.

"Pogodba? Miren sem in o tem ne razmišljam, čeprav ne vem, ali bo to moja zadnja sezona ali ne. Najprej se bom moral pogovoriti z družino, a za to je še čas. Lahko, da bo to moja zadnja sezona, zato bi bilo super, če bi bila najbolj čudovita v moji karieri. Moj cilj je jasen: imeti sijajno sezono," je na pripravah v ZDA povedal 33-letni De Rossi.

De Rossi je pri Romi kot rečeno preživel kar 15 let, vendar pa je v tem času v svoje vitrine posadil bore malo lovorik. Roma je v njegovem času kar sedemkrat osvojila naslov viceprvaka - zadnji scudetto je osvojila v sezoni tik pred De Rossijevim debijem - ter dva pokalna naslova. V zadnjih letih dominira Juventus, De Rossi pa meni, da je lahko minula sezona, ki je na evropski ravni poskrbela za nekaj velikih presenečenj, lahko navdih njegovemu klubu.

"Včasih v nogometu ne slavijo le najmočnejši. Imamo primere Portugalske na Euru in Leicester Cityja v Angliji. Ne smemo se obremenjevati z Juventusom in Napolijem, temveč razmišljati le o sebi,
" je povedal De Rossi.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
cr77rc 1.8.2016, 22:46 Prijavi komentar
Malo mi ga je žal... Definitivno kaže prave karakteristike za kapetana, je klubska legenda (vsaj moderne zgodovine), ampak zgleda ne bo nikoli dobil tega kapetanskega traka, ki si ga je želel celo karijero...
zmaj05 1.8.2016, 19:35 Prijavi komentar
škoda ga je!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE