Uredništvo    29. april 2017
Daniele De Rossi je spregovoril tudi o "kralju" Francescu Tottiju

Vzel bi kij in jim razbil zobe

Namestnik kapetana Rome Francesca Tottija, vezist italijanske reprezentance Daniele De Rossi, je ostro napadel vedenje novodobnih nogometašev, ki bi jih najraje kar pretepel.
SORODNE NOVICE
Inter želi podaljšati z Icardi...
23.11.2017 | Evropske lige
Čeferin: AC Milan me skrbi
23.11.2017 | Evropske lige
Atletico zmagal, a najbrž prep...
22.11.2017 | Evropske lige
Atletica ne bomo podcenjevali
22.11.2017 | Evropske lige
Massimo Oddo je novi trener Ud...
21.11.2017 | Evropske lige
Tavecchio obtožen spolnega nad...
21.11.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Daniele De Rossi v enem zadnjih intervjujev ni izbiral besed, ko se je spominjal svojih začetkov in ocenjeval, kakšen je nogomet dandanes. De Rossi je s 33 leti v folklori navijačev AS Rome trenutno le za "večnim" kapetanom Francescom Tottijem, s katerim sta "sinovom volkulje" zvesta skozi celotno kariero.

Ko sta s Tottijem začenjala kariero, je bila nogometna krajina precej drugačna, se je spominjal italijanski reprezentant, ki pravi, da ima zdaj že vsak 20-letnik, ki se mu uspe prebiti med člane, več sledilcev na Instagramu kot Lionel Messi.

"Ko vidim te igralce, ki imajo na Instagramu javljanja v živo iz slačilnice, bi vzel bejzbolski kij in jim razbil zobe! A oni imajo zdaj 18 let, čez 20 let pa se bodo oni pritoževali nad takratnimi mladci," je s svojimi izjavami na Apeninskem polotoku zabaval De Rossi.

"Če so nogometaši dandanes preplačani? Da, a odvisno je, kako gledate na to. Če si rojen v ZDA in igraš bejzbol, bi verjetno služil še več. Plačani smo preveč, glede na to, kako pomembno je naše delo, a do teh zneskov ni lahko priti."

Nekaj besed je namenil tudi Tottiju, staremu kolegu in rojaku iz slačilnice Rome, ki ga lahko za razliko od mnogih De Rossi celo okara.

"Z njim sem vsak dan in imam ga za običajnega človeka, čeprav je on vse, samo običajen ne. Ko sem ga moral braniti pred nasprotniki, sem ga branil. Ko sem se moral sporeči z njim, sem tudi to naredil. Povedal sem mu tudi takrat, ko kaj ni bilo tako, kot bi moralo biti. Izkazoval sem mu ljubezen, a mu tudi govoril, da je idiot. To vse je luksuz, ki ga nima nihče v Romi, to je kot da bi užalil kralja," je Tottijev nedotakljivi status na Olimpicu le še potrdil De Rossi.

Romo v nedeljo (ob 12.30) čaka veliki mestni derbi z Laziem, ko bi lahko oba svoj legendarni status v italijanski prestolnici le še povečala.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
Blue moon 29.4.2017, 20:59 Prijavi komentar
Čista resnica,me pa res zanima kakšne bojo naslednje generacije(rojeni po 2000) za katere so današnji 20 letniki angelčki,ko gledam nekatere starše kako jih (ne)vzgajajo me prav srat prime...
UNHOLY CULT 29.4.2017, 17:56 Prijavi komentar
ha ha de rossi,jebi ga,to je današnja mladina pač
Rosonero11 29.4.2017, 11:52 Prijavi komentar
res je
amigo7 29.4.2017, 10:36 Prijavi komentar
ta mladina je dandanes res grozna vsaj večina,ni spoštovanja ni delavnosti ni reda, ker ni prave vzgoje.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE