Uredništvo    8. avgust 2017
Po tekmi Osijek – Rijeka

Keka bolj kot poraz skrbi Župarić

Na derbiju četrtega kroga 1. HNL je Osijek vzel prve letošnje točke Rijeki Matjaža Keka in ji prizadejal tudi prvi poraz, skupno šele četrtega ligaškega v dveh letih in pol (1:0).
SORODNE NOVICE
Uradno: Schweinsteiger bo še g...
18.1.2018 | Mednarodni nogomet
Lazarević se seli na Poljsko
17.1.2018 | Mednarodni nogomet
FA pokal: Chelsea na popravni ...
17.1.2018 | Mednarodni nogomet
Razpoke na stebrih prekinile t...
16.1.2018 | Mednarodni nogomet
Tevez: Prišel sem s počitnic!
16.1.2018 | Mednarodni nogomet
Giggs: Kritike so neupravičene
16.1.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Dvoboj Osijeka in Rijeke je odločila sumljivo dosojena najstrožja kazen, sodnik Fran Jović je na belo točko pokazal po dvoboju Josipa Eleza in Zorana Lesjaka, kljub pripombam iz gostujočega tabora pa je Borna Barišić zabil edini gol na tekmi. Rijeka bo posledice poraza, ne toliko zaradi rezultata, čutila tudi na prihajajočem derbiju z Dinamom, saj je zaradi rdečih kartonov ostala brez Marka Vešovića in Mateja Maleša, poškodoval se je še FIlip Bradarić.

Kot da to ne bi bilo dovolj, je pred prihajajočima tekmama z Olympiakosom v boju za skupinski del Ligo prvakov v zaključku tekme nerodno padel še Dario Župarić, medtem ko je Leonard Zuta obračun končal s štirimi šivi na glavi, Mario Gavranović pa je začutil bolečine v mišici. Keka je bolj kot poraz po koncu dvoboja skrbel njegov varovanec Župarić, s katerim pa naj bi bilo po hitrem nudenju pomoči vse v najlepšem redu.

"Kot športnik žellim čestitati Osijeku za zmago, izkoristili so tisto, kar smo jim ponudili. Vse to pa pade v vodo in postane nepomembno, želim si le, da bo z Dariom vse v redu, ker ni prijetno. Zelo mi je težko zaradi Župarića, ne vem, kaj se dogaja, njegova mama je bila pred slačilnico, takšni prizori pa so važnejši od ene zmage ali poraza. Bradarić si je izpahnil ramo, Gavranović pa je začutil bolečino v aduktorju," je bil zaskrbljen Kek, ki je pred tekmo v prestopu k lizbonskemu Sportingu izgubil pomembnega člana ekipe Stefana Ristovskega.

Zdravnik ekipe Boban Dangubić je pomiril navijače, rekoč, da je šlo pri Župariću zgolj za izčrpanost, že v vozilu reševalne službe je prišel k sebi in se z ekipo vrnil na Reko.

"Mene ima Matjaž Kek res zelo rad, v minuli sezoni me je premagal na vseh šestih tekmah. Nihče me ne bo premagal sedemkrat zapored," se je smejalo Kekovemu kolegu Zoranu Zekiću, ki v mestu ob Dravi tudi sam piše izjemno evropsko zgodbo. Za Osijek je bila to šele prva zmaga v novem prvenstvu, s katero so se Zekić in varovanci dvignili do šestega mesta z ravno toliko točkami, Rijeka je padla na drugo mesto (9 točk), prvi je Dinamo (10).
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE