Uredništvo    4. december 2018
Zinedine Zidane je v Luki Modriću prvi videl potencial za Zlato žogo

Zidanova prerokba se je uresničila

Novi dobitnik Zlate žoge Luka Modrić je razkril, kako je sestanek z nekdanjim trenerjem Reala iz Madrida Zinedinom Zidane morebiti celo usodno vplival na njegov popoln nogometni razcvet.
SORODNE NOVICE
Modrić bo podaljšal z Realom
22.2.2019 | Evropske lige
Balu odhod Ronalda ni pomagal
21.2.2019 | Evropske lige
"Ko sodniki pomagajo Realu, so...
20.2.2019 | Evropske lige
Kapetan Girone: Zmaga je za po...
18.2.2019 | Evropske lige
Realovi porazi imajo skupen im...
17.2.2019 | Evropske lige
Marca razkriva, zakaj se je Re...
16.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Hrvaški zvezdnik Luka Modrić že debelo desetletje sodi med najbolj cenjene veziste v evropskem nogometu, vendar pa bi bilo pretirano reči, da se je njegovo ime kadarkoli doslej pojavljajo v kontekstu najboljših igralcev sveta oziroma potencialnih dobitnikov Zlate žoge. Modrićev vpliv v ekipi Reala iz Madrida je v eri Zinedina Zidana opazno narasel, po odličnem nastopu na svetovnem prvenstvu pa je Modrić osvojil nagrado, ki so jo v zadnjih desetih letih le trije različni nogometaši.

Modrić je v intervjuju za France Football razkril zanimivo anekdoto  o tem, ki govori, kako zelo je Zidane verjel vanj in kako je v njem že pred dvema letoma videl igralca, ki lahko osvoji Zlato žogo.

"Bil je nek specifičen trenutek, ko mi je dejal: 'Lahko osvojiš Zlato žogo.' Ko sem preštel vse osvojene lovorike v zadnjem letu dni in videl svoje ime na seznamu 30 finalistov, sem začenjal verjeti. Obstaja pa trenutek, ki ga nikoli ne bom pozabil. Ko je Zidane januarja leta 2016 postal trener Reala, me je poklical v svojo pisarno in mi točno razložil, kako me vidi kot igralca in kaj pričakuje od mene," je začel Modrić.

"Povedal mi je, da sem pomemben igralec zanj in da v meni celo vidi igralca, ki lahko osvoji Zlato žogo. Ko ti kaj takšnega pove nekdo kot Zidane, ki ima tako izjemen karakter in tako bleščečo kariero, to vpliva na tvojo samozavest. Kot igralca sem ga občudoval, on pa je v meni videl tudi malo sebe, saj je bil tudi on bolj tihe in sramežljive sorte. Od mene je pričakoval, naj se bolj izrazim na igrišču, naj se odprem. Od mene je pričakoval, da bom postal ključni del ekipe v obdobju, ko smo igrali zares odličen nogomet. Zidanove besede so mi velike pomenile in vplivale name. Priznam pa, da čisto na začetku njegovim besedam nisem verjel niti sam,"
  je še dodal Modrić.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Prosinecki 4.12.2018, 14:06 Prijavi komentar
a to se pa spomni?
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE