Uredništvo    11. december 2018
Neymar je blagovna znamka v polnem pomenu te besede

Nihče nima toliko pokroviteljev kot Neymar

Portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo od sponzorstev zasluži največ med vsemi nogometaši, nihče pa svojega obraza ne posoja tako velikemu številu klientov kot Brazilec Neymar.
SORODNE NOVICE
Pele napovedal novega Peleja
15.1.2019 | Evropske lige
V PSG bo mirno šele, ko pride ...
13.1.2019 | Evropske lige
Neymar je že petkrat kontaktir...
11.1.2019 | Evropske lige
Bayern se je vmešal v srdit bo...
10.1.2019 | Evropske lige
Bil sem le Buffon, nikoli Gigi
9.1.2019 | Evropske lige
Največ je vreden Mbappe
7.1.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Brazilski superzvezdnik Neymar velja za enega najbolj prepoznavnih nogometnih obrazov sveta, hkrati pa velja tudi za nogometaša, ki je svojo slavo znal dobro unovčiti. Napadalec Paris Saint Germaina ima na socialnih omrežjih skupno kar 106 milijonov sledilcev in v tem elementu celo prekaša svojega nekdanjega soigralca v Barceloni Lionela Messija, pojavnost v medijih in na socialnih omrežjih pa se odraža tudi v tem, da je Neymar nogometaš, ki se lahko pohvali z največjim številom osebnih sponzorjev.

Neymar je v teh dneh sklenil sponzorsko pogodbo, po kateri je postal globalni ambasador največje katarske banke Qatar National Bank,  ki je postala že njegov 35. osebni pokrovitelj. Finančne podrobnosti posla niso znane, prav tako pa tudi ni povsem znano, koliko Neymar zasluži od svojih pokroviteljev, a poznavalci razmer v industriji špekulirajo, da je vrednost vseh poslov sorazmerna višini njegove letne plače v PSG, kjer po vseh obdavčitvah zasluži kar 36 milijonov evrov na leto.

Neymar ima zelo bogat in raznovrsten portfelj pokroviteljev, ki prihajajo iz zelo raznovrstnih dejavnosti. Neymar je tako denimo obraz prepoznavnih blagovnih znamk kot so Nike, Air Jordan, Red Bull, McDonald's, Pokerstars, EA Games, Honda, Gilette ali Mastercard, če naštejemo zgolj nekaj od njih.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE