Uredništvo    27. junij 2017
Pričal v primeru davčnih nepravilnosti Radamela Falcaa

Mendes začel z obiski sodišča

Jorge Mendes je na madridskem sodišču, kjer preiskujejo domnevno utajo davkov Monacovega napadalca Radamela Falcaa, zatrdil, da se v poslovanje klientov ne meša.
SORODNE NOVICE
Ferran Torres prvi "milenijec"...
18.12.2017 | Evropske lige
Keylor Navas najboljši v regij...
18.12.2017 | Evropske lige
Igor Tudor zapušča Galatasaray
18.12.2017 | Mednarodni nogomet
Barcelona je v stikih z Griezm...
18.12.2017 | Evropske lige
Novi Busquets Rodri na poti v ...
18.12.2017 | Evropske lige
Video: Carles Gil s prepihom m...
18.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Znani nogometni agent Jorge Mendes bo v naslednjih mesecih reden gost madridskega sodišča. Sodnica Monica Gomez Ferrer, ki bo preiskovala tudi domnevno davčno prevaro njegovega varovanca Cristiana Ronalda, ga je v torek povabila na zagovor v preiskavi nečednih poslov še enega Mendesevega klienta, kolumbijskega napadalca AS Monaca Radamela Falcaa.

51-letni ustanovitelj družbe Gestifute je na sodišče na obrobju prestolnice prispel v družbi odvetniške službe Baker & McKenzie, ki bo pred obtožbami o davčni prevari v višini 14,7 milijona evrov zastopala tudi Ronalda.

"Ne morem komentirati," je bil ob prihodu redkobeseden Mendes. Španske davčne oblasti nekdanjega člana Atletica in Chelseaja Falcaa sumijo, da ni pravilo prijavil prihodkov z naslova trženja lastne podobe, gre za znesek 5,6 milijona evrov, ki jih je zaslužil med letoma 2012 in 2013 v Madridu.

Španci so že preiskovali tovrstne primere tudi pri drugih Mendesevih varovancih, denimo trenerju Manchester Uniteda Joseju Mourinhu, Ronaldu, Fabiu Coentrau, Pepeju, Angelu di Marii ter Ricardu Carvalhu.

Uradno stališče Gestifuta je zanikanje vseh obtožb, trdijo celo, da Mendes sploh ni dobil uradnega vabila na sodišče, ki se bo v naslednjih mesecih "zabavalo" s preiskovanjem domnevnega preusmerjanja denarja na račune podjetij na Irskem, Britanskih Deviških otokih, v Panami in Švici.

"Niti Jorge Mendes niti podjetje, ki ga vodi, Gestifute, ne sodelujeta ali omogočata kakršne koli vrste servisa, ki bi bil posredno ali neposredno povezan s finančnim, davčnim ali pravnim svetovanjem za tiste, ki jih zastopajo, to pa je več kot 200 vrhunskih športnikov in športnic po vsem svetu," je v nedavnem sporočilu za javnost zapisal Gestifute.

Te besede naj bi Mendes ponovil tudi v torek pred sodnico, ki ji je zatrdil, da njegovo delo obsega le "pogajanja med klubi in igralci za prestope in posoje", vmeševanje v poslovanje njegovih varovancev pa bojda ni v njegovi pristojnosti.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE