Uredništvo    7. oktober 2017
Ključna je bila tudi poteza Jana Oblaka

Courtois čaka ... na Real?

Kljub vztrajnim poskusom vodilnih pri Chelseaju je prvi vratar članskega moštva, Belgijec Thibaut Courtois, ostaja brez podpisane nove pogodbe.
SORODNE NOVICE
Sevilla še stiska Barcelono za...
23.1.2018 | Evropske lige
Carvalhal: Liverpool je kot fo...
23.1.2018 | Evropske lige
Joey Barton: "Pol lige igra šp...
23.1.2018 | Evropske lige
Manchester United osvojil "den...
23.1.2018 | Evropske lige
Carroll je znova poškodovan
23.1.2018 | Evropske lige
Arsenal ima na muhi tudi Baile...
23.1.2018 | Evropske lige
(foto: SPS)
Španski mediji si to razlagajo z že večkrat objavljeno željo Thibauta Courtoisa po povratku v Madrid, kjer se je kot član Atletica (na posoji iz Chelseaja) ustalil in si tam skupaj z družino tudi ustvaril gnezdece. Pogodba se belgijskemu vratarju angleških prvakov izteče 30. junija 2019, pri dnevniku MARCA pa trdijo, da "čaka na klic Real Madrida", s katerimi je bil redno v stikih še pred nekaj meseci.

Courtois še naprej sliši klic Španije, trdijo kolegi z Iberskega polotoka, ki so ga lahko pozdravili ob nedavnem gostovanju Chelseaja pri Atleticu v Ligi prvakov. Modri so se veselili dramatične zmage (2:1), Courtois pa kljub temu, da je zelo hvaležen Londončanom, ki so vanj verjeli še v časih, ko je bil zgolj talent, čuti, da se mu čas v Premier League počasi izteka.

Zaveda se tudi, da ga kot enega petih najboljših vratarjev na svetu lastnik Roman Abramovič ne bo kar tako izpustil, dodaja MARCA. Veliko bo odvisno tudi od potez vratarjev ostalih velikih evropskih klubov: Real zaenkrat zaupa 30-letnemu Keylorju Navasu, a zdi se, da klubsko vodstvo čaka že na najmanjšo napako Kostaričana, zaradi katere bi lahko opravičili vnovičen lov za 25-letnim Courtoisom.

Belgijec se "popolnoma sklada" s profilom igralcev, ki ga v zadnjem času iščejo pri belem baletu, piše MARCA, saj je prava "mešanica mladosti in izkušenj". Leto starejši David de Gea (Manchester United), še en nekdanji član mestnega tekmeca Atletica, je bil seveda že na pragu Santiaga Bernabeua, a je njegov prestop pred leti famozno propadel, zdaj pa ga pri "rdečih vragih" že vabijo na podpis nove pogodbe. Trenutna se rojenemu Madridčanu izteče junija 2019.

Dejstvo, da je Jan Oblak ostal zvest Atleticu še za vsaj eno sezono, MARCA navaja kot enega glavnih razlogov, da je bila selitev izvrstnih vratarjev po vsej Evropi prestavljena vsaj še za eno leto. Paris Saint-Germain bi lahko z iskanjem novega vratarja, v minulem prestopnem roku naj bi se ustavil ravno v Madridu pri Oblaku, začel z efektom domin.

MARCA Oblaka kljub napaki z Wembleyja, ki jim ni ušla v analizi njegovih predstav, še naprej vidi kot enega najbolj zaželenih čuvajev mreže, ki bo, če ne bo velikega presenečenja in bo Atletico s Škofjeločanom podaljšal pogodbo, po njihovem mnenju pristal v vrstah PSG.

"Pričakujem, da se bom kmalu vrnil," je Courtois dejal ob zadnjem obisku Madrida. In zdaj čaka. Toda MARCA svari, da se na stadion Wanda Metropolitano ne bo vrnil kot domačin.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE