Uredništvo    7. februar 2017
Wayne Rooney ni bil navdušen nad Superbowlom

Kako lahko temu rečejo nogomet?

Finalna tekma lige NFL med New England Patriots in Atlanta Falcons je šla v zgodovino kot morda celo najrazburljivejša vseh časov, a Wayne Rooney ni bil navdušen.
SORODNE NOVICE
BBC je okronal Mohameda Salaha
11.12.2017 | Evropske lige
Damir Mišković ima podporo nav...
11.12.2017 | Mednarodni nogomet
United v City: Pet ugotovitev
11.12.2017 | Evropske lige
Guardiola: Zmagali smo, ker sm...
11.12.2017 | Evropske lige
Navijači Rosaria razvili najve...
11.12.2017 | Mednarodni nogomet
Po treh mesecih prva domača zm...
11.12.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: SPS)
Številni zvezdniki (evropskega) nogometa so z navdušenjem pospremili zmago New England Patriots nad ekipo Atlanta Falcons v finalu lige NFL, tako imenovanem Superbowlu, a Wayna Rooneyja predstava ni prepričala. Tekme, ki je s podaljškom trajala več kot štiri ure, se je napadalec Manchester Uniteda in angleške reprezentance hitro naveličal.

"Kako lahko temu sploh rečejo nogomet? To je kot da bi gledal barvo med sušenjem! Komaj čakam na oglase in glasbo ..."
je bil na Twitterju oster Rooney.

Morda ga je bolj navdušil drugi polčas, ko so se Patriots vrnili in uprizorili enega največjih preobratov v zgodovini lige NFL. A kdo ve, če ni razočarani Rooney že prej preklopil na boks ali na katerega od drugih športov, ki so 31-letnemu Liverpoolčanu očitno precej ljubši.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 11
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
RyanGiggs#1 8.2.2017, 22:09 Prijavi komentar
Wrestling? Si ti sploh pogledal tisti gif, ko je Rooney enemu primazal šamar, ki pa sploh ni bil ne vem kako močan, tistega je kar odneslo. Kako že eni pravijo, Which is better fake Wrestling or cher, ali nekaj takega, sem že pozabil :D .
Firedancer 7.2.2017, 22:58 Prijavi komentar
Prvo, kot prvo, Wrestling nima popolnoma nobene veze z NFL, ker tam gre izključno za šov in veliko navideznega pretepanja, kar ima (roko na srce) prej veliko skupnega z nogometom (kjer je prav tako več brezveznega valjanja in pretiravanja šminkerjev na igrišču)... Kot drugo pa izraz "football" v ZDA nima nobene veze z nogometom (ki načeloma tudi pri nas to ni, ker igralci ne "mečejo" stopal naokoli)... Izdraz football v ZDA pomeni šport z žogo, ki v dolžino meri en čevelj (foot)... tako da ne mešat hrušk z jabolki... Tekme NFL so res zelo dolge, včasih predolge, ampak fight je tam na bistveno višjem nivoju kot v našem nogometu, tekme pa velikokrat bistveno bolj zanimive kot razne Italjanske lige, ki jih gledamo pri nas. To, da se človek ne spozna na neko stvar še ne pomeni, da je ta ista stvar slabša od tega, na kar se spoznamo mi. Sam gledam tako nogomet, kot NFL. V zadnjih 8 letih sem si pogledal ogromnno NFL tekem, vključno z vsemi finali in ja... dostikrat so te tekme precej bolj zanimive, kot marsikateri derbi top 5 lig pri nas...
Neki074 7.2.2017, 15:09 Prijavi komentar
F.C.B. Tudi rugby je bil v začetku varianta nogometa. Bila sta "association football" (danes nogomet) in "rugby football" (danes rugby).
mrzli_spricar 7.2.2017, 14:42 Prijavi komentar
o tem kaj si američani mislijo o športu, vse pove wrestling :D
Prosinecki 7.2.2017, 14:37 Prijavi komentar
zanimiva primerjava: http://www.nationalsarmrace.com/?p=475
Werder Lunik 7.2.2017, 14:22 Prijavi komentar
Se strinjam z zadnjim komentarjem. Meni je tudi ta ameriški 'nogomet' sila neumen in brezvezen šport, pa nasploh ne morem spremljat čezlužnih prvenstev kot so NBA, NHL itd. ker imaš med prenosom več stika z reklamami kot pa z akcijo na igrišču. Posledično praktično ni neke srčnosti, predanosti, gorečih navijačev itd. vse skupaj izpade kot šov in to je to. Vseeno pa trdit, da je zadeva manjvredna/večvredna.. Gre zgolj za odraz družbe; kakršna je družba, takšne bodo tudi zadeve, ki so ji namenjene za razvedrilo.
cr77rc 7.2.2017, 14:03 Prijavi komentar
vsi oglasi*
cr77rc 7.2.2017, 14:02 Prijavi komentar
Vsak ma svoj okus... meni osebno ni všeč niti sam po sebi, kaj šele vsi oglaši, pa šovi, pa nevem kaj še vse. Je pa res, da njim na primer ne ustreza "pravi" nogomet, ker se jim morda zdi, da se vsak drug igralec valja po tleh kot da bi mu nekdo zlomil nogo in podobno... noben šport ni všeč vsakemu človeku na svetu, tako pač je :D tudi kar se kulture tiče, to kaj je za njih normalno se nam zdi glupo, pa kar se nam zdi normalno se njim zdi glupo itd... ali je ameriški nogomet všečen šport ali ne, je razprava brez konca, čisto stvar okusa :) p.s. edina izjema je curling... curling je vsem všeč.
F.C.B. 7.2.2017, 13:34 Prijavi komentar
To sploh ni nogomet ampak rugby po ameriških pravilih.
Lamus 7.2.2017, 13:28 Prijavi komentar
Mah tile ameriški športi v bistvu sploh niso športi, vse je samo marketing in prodaja :) Sploh Super Bowl.
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE