Uredništvo    9. oktober 2017
Škotski selektor je razkril, kaj je največja pomankljivost njegove reprezentance

Kriva je genetika!

Škotski selektor Gordon Strachan je razlog za neuspeh v Ljubljani pripisal ... genetiki! Meni namreč, da so njegovi igralci prenizki, kar Škotom predvsem pri prekinitvah povzroča veliko težav.
SORODNE NOVICE
Šalji U19, Čehu U17, Jarcu pa ...
18.1.2018 | Slovenski nogomet
Nova priložnost za Roberta Ber...
17.1.2018 | Slovenski nogomet
Kavčič: Iličić lahko da Sloven...
15.1.2018 | Slovenski nogomet
Kavčiču bosta pomagala Englaro...
9.1.2018 | Slovenski nogomet
Cesar in Jokić odprla Bazo
9.1.2018 | Slovenski nogomet
Cesar govoril s selektorjem, a...
8.1.2018 | Slovenski nogomet
(foto: Getty Images)
Škotska reprezentanca se je včeraj v Ljubljani znašla v podobnem položaju kot se je v kvalifikacijah za uvrstitev na Euro 2012 leta 2011 znašla reprezentanca Srbije. Obe sta za napredovanje v dodatne kvalifikacije potrebovali zmago v Sloveniji in obema je skupno to, da sta v Sloveniji doživeli bridko razočaranje. Srbija je v Ljudskem vrtu izgubila z 0:1, Škotska pa je remizirala in tako kvalifkacije končala na tretjem mestu.

To je bilo veliko razočaranje za številčno škotsko navijaško armado - po nekaterih ocenah je bilo v Stožicah celo več kot 4.000 škotskih navijačev - kakor tudi za selektorja Gordona Strachana, ki je v kvalifikacijah izkusil pravo odisejado - od hudih kritik ob začetku do tekme v Ljubljani, v kateri je imela Škotska priložnost, da se prvič po letu 1998 uvrsti na velik turnir.

Strachan je diskusijo po tekmi zavil v precej nenavadno smer. Trdil je namreč, da Škotska ni uspešnejša  zaradi ... genetike.

"V genetičnem smislu zaostajamo. V prejšnjem ciklu smo bili drugi najnižji takoj za Španci. Morali smo izbrati ekipo, ki bi se lahko borila  z višino in močjo ob prekinitvah. Genetsko moramo nekaj postoriti. Morda bi morali skupaj spraviti velike moške in velike ženske in videti, kaj se bo zgodilo," se je pošalil Škot, in nadaljeval v resnejšem tonu.

"Dejansko je to problem za nas, saj se moramo še bolj boriti za vsako žogo in skakati višje od nasprotnikov. Nihče me ne bo prepričal v to, da so slovenski igralci - z izjemo enega - tehnično boljši kot naši. V fizičnem smislu pa imamo problem. To skušamo nadoknaditi z odločnostjo, znanjem in delavnostjo, vendar pa ti to vzame veliko energije."

Strachan na drugi strani meni, da je Slovenija v fizičnem smislu zelo močna reprezentanca.

"Vedeli smo, da bodo proti tako fizično močni reprezentanci prekinitve problem. Oba gola so dosegli iz prekinitev. Ne moremo spremeniti genetike in ne moremo pač igrati z najvišjimi ljudmi, ki jih imamo na Škotskem. V tehničnem smislu smo dobri, vendar pa se morajo naši fantje zelo potruditi, da dobijo žogo v bitki s tekmeci visokimi 190 centimnetrov ali več."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Werder Lunik 9.10.2017, 11:51 Prijavi komentar
Hm, res zanimivo, glede na to, da so zame pa Škoti ravno v fizičnem smislu močnejši, medtem ko me tehnično niti ne prepričajo. Res pa je, da včeraj vseeno so na koncu tekme skorajda dihali na škrge in smo bi enkrat za spremembo delovali bolj sveže, ne glede na paniko v zadnjih minutah.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE