Uredništvo    6. december 2017
Vitalij Mutko je prejel doživljenjsko prepoved delovanja

Šef organizacije SP Vitalij Mutko doživljensko suspendiran

Mednarodni olimpijski komite je doživljenjsko suspendiral Vitalija Mutka, ki pa bo kljub temu še naprej na čelu organizacijskega komiteja za organizacijo svetovnega prvenstva v Rusiji.
SORODNE NOVICE
Mendy: Vsi smo Francozi
19.7.2018 | Mednarodni nogomet
Ben Arfa: Deschamps, odstopi!
18.7.2018 | Mednarodni nogomet
Paul Pogba 1:1 Kritiki
17.7.2018 | Mednarodni nogomet
V Belgiji so tretje mesto pros...
17.7.2018 | Mednarodni nogomet
Video: Pogba zapel pesem Kante...
16.7.2018 | Mednarodni nogomet
Svetovni prvaki so pokal prine...
16.7.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
V svetu športa je včeraj močno odjeknilo t.i. Schmidovo poročilo, ki je bilo podlaga za stroge sankcije, ki jih je Mednarodni olimpijski komite (MOK) izrekel ruskemu olimpijskemu komiteju (ROC). Ruski športniki na zimskih olimpijskih igrah v Pjeongčangu zaradi masovne uporabe dopinga in zlorabe protidopinških procedur ne bodo smeli nastopati pod rusko zastavo, številni najvišji funkcionarji pa so prejeli doživljenjske prepovedi delovanja v športu.

To je zanimivo predvsem v primeru Vitalija Mutka, ki je med letoma 2008 in 2016 opravljal vlogo ruskega ministra za šport, danes pa opravlja vlogo namestnika predsednika ruske vlade. Mutko je bil tako v kočljivem času na čelu sistema, ki je skreiral enega največjih škandalov v zgodovini športa, poleg tega pa je predsednik organizacijskega odbora za organizacijo svetovnega nogometnega prvenstva, ki ga bo prihodnje poletje gostila Rusija.

Mutko vse obtožbe zavrača, v Rusiji pa trdijo, da bo ne glede na kazen MOK nadaljeval s svojim delom v organizacijskem odboru SP v nogometu.

"Brez težav sem se pripravljen zagovarjati na katerem koli sodišču in pred katerim koli disciplinskim odborom. V Rusiji nikoli ni bilo in nikoli ne bo nikaršnih vladnih programov, ki podpirajo doping,
" je povedal Mutko.


 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
Werder Lunik 6.12.2017, 15:05 Prijavi komentar
Meni je tudi smešno, kako zdaj z vsemi topovi udrihajo po Rusih, dejansko pa je doping v profesionalni šport tako vpet, da ga uporabljajo res vsepovsod. Pač, še en odraz hipokritske družbe.
fanta 6.12.2017, 14:19 Prijavi komentar
najhuje pri vsem tem je,da je večina Američanov dopingiranih...atletika,plavanje,tenis,kolesarjenje...da o profesionalnih športnikih se sploh ne menimo...NBA,NHL...sramota...samo oni so zahod,imajo denar in pravila,ki za njih žal ne veljajo...to kar je za vzhodnjake doping je za zahodnjake dovoljena zdravniška pomoč...z receptom v lekarni...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE