Damjan Tratnik   7. december 2017
Disciplinski komite FIFA bo odločal o kazni za Kolumbijca

Bo Cardona zaradi rasistične geste ostal brez SP?

Kolumbijskemu vezistu Edwinu Cardoni zaradi rasistične geste na prijateljski tekmi proti Južni Koreji grozi kazen, zaradi katere bi lahko ostal brez nastopa na prihajajočem svetovnem prvenstvu.
SORODNE NOVICE
MLS se oddaljuje od pokala Lib...
16.11.2018 | Mednarodni nogomet
Prosinečki: Vse razen Eura bo ...
16.11.2018 | Mednarodni nogomet
Liga narodov: Rajanje Hrvatov ...
15.11.2018 | Mednarodni nogomet
V Barceloni pogorel, v ligi ML...
14.11.2018 | Mednarodni nogomet
Oscar prvak, a najboljši vseen...
13.11.2018 | Mednarodni nogomet
Novinec leta: Ibrahimović je p...
13.11.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Kolumbijski nogometaš Edwin Cardona si je na prijateljski tekmi med reprezentancama Kolumbije in Južne Koreje privoščil veliko neumnost, ki bi ga lahka stala nastopa na najpomembnejšem turnirju v njegovi dosedanji karieri. Cardona je na omenjeni tekmi z rasistično gesto užalil nogometaše Južne Koreje, ko je raztegnil oči in se na ta način z gestikulacijo, ki je razumljena kot rasistična, posmehoval azijski rasi.

Cardona se je po tekmi sicer javno opravičil, kolumbijski mediji pa poročajo, da mu vseeno grozi kazen FIFA, saj naj bi se disciplinska komisija nagibala k temu, da mu izreče kar pet tekem prepovedi igranja.

Za Cardono, ki sicer kot član Boca Juniors slovi kot eden najboljših nogometašev v južnoameriškem klubskem nogometu, bi to bolj ali manj pomenilo, da bi svetovno prvenstvo v Rusiji zaradi lastne neumnosti moral spremljati z domačega naslonjača ... .

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 18
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Phil 7.12.2017, 23:52 Prijavi komentar
za krščane še pa nisem slišal...
Peppino Prisco fan 7.12.2017, 22:40 Prijavi komentar
torštajner, ne pisat neumnosti ker nimaš pojma, odrasti. se ti opravičujem, da sem te potegnil v debato.
thorstainer 7.12.2017, 20:29 Prijavi komentar
..pa da ne omenjam pokole krščanov v Nigeriji, Boko haram, podobna skrajna skupina kot ISIS. Iztrebljanje kristjanov . Aja, vera imperialistov, pa morejo še svojo kri počistit " nesnage " ..ovce ste da ga glava boli.
thorstainer 7.12.2017, 20:27 Prijavi komentar
Peppino...ja seveda, ti je ata to pravljico za lahko noč prebral..pred slabim mesecem dni je zaradi terorizma več kot 200 muslimanov umrlo v džamiji v Egiptu..egiptovski imperializem torej ali kako je bil kriv ? Če bi se teroristi šli boj zoper imperialiste, bi mogli začeti pri ZDA, pa vemo da se tam ne dogaja nič ;) . Na vsak način bi radi upravičevali teroristične smrduhe muslimanske veroizpovedi . kaj partito ? Si musliman kaj, pa ti je malo težko brati o vas in o vaši kamenodobi podobi ? ;) . Lp
Peppino Prisco fan 7.12.2017, 19:41 Prijavi komentar
torštajner, terorizem je samo posledica evropskega in drugega imperializma.. vse drugo so bale opranih..
partito 7.12.2017, 19:28 Prijavi komentar
Tvoje tema ni vredna debate,to ti jaz skušam povedat.. Pravljice pišeš oz širiš napačne informacije...skratka neutemeljene .
thorstainer 7.12.2017, 19:19 Prijavi komentar
partito..poglej,razen navadnega gostilniškega žaljenja, nisi sposoben argumentirane debate..zaradi takih imajo nogometaše in navijače ostali za butece . Lepo sem ti razložil kje je hinavščina FIFE, bori se kot proti rasizmu, hkrati pa bo gostiteljica SP 2022 država, ki je šovinistična, ki krši človekove pravice in ki podpira terorizem . Kaj tebi tu jasno ? Ti preveden v mandarinščino ali kaj ? Človek, malo obvladuj svojo jezo, ker si rahlo napet in če žališ ljudi okoli sebe še ne pomeni da si zaradi tega pametnejši ali da imaš prav . Nizek je tvoj nivo komunikacije . Samo zrcalo sem nastavil FIFI in vam kot nekim anti rasistom .
partito 7.12.2017, 18:48 Prijavi komentar
PS. nimam facebooka oz ne uporabljam ničesar..To je za vas mlade
partito 7.12.2017, 18:47 Prijavi komentar
thorstainer da si neumen,ti šele zdaj to povem..Napisal sem ,da zveni debilno in pozor,takoj si se našel v tej besedi...Nič žaljivega ti nisem napisal,samo dal sem ti vedet ,da pretiravaš oz bluziš oz pametuješ... Ogromno organizacij na svetu se bori proti zlom katerega si omenil in ti svetujem ,da se jim pridružiš...Ne pa bit pameten na nogometnem portalu pa imeti pizdo na kavču...Tak ne moreš ničesar spremenit..
thorstainer 7.12.2017, 17:40 Prijavi komentar
pertito..ja ,l če se kdo en strinja s tvojimi opranimi možgani, pač piše gluposti..kaj si ti tu,. mestni redar ? :) Polenta ali burek od kod pač prihajaš, treba bo tega še veliko pojesti . Glavno je da ti en razumeš in ker ne razumeš napisanega je potem pisoči debil..strašni argumenti facebook generacije, ki si brez aplikacije še zadnjici niste sposobni obrisat, ali pa pa enostavno musliman in te boli malo ker sem načel to temo in dvoličnost FIFE- e. Da bo tebi političnemu analfabetu malo bolj jasno zakaj se gre . FIFA se gre STOP Rasizem, hkrati bo pa gostiteljice SP 2022 Quatar, država ki odkrito sponzorira ISIS . Država ki so jo države iz soseščine zaradi podpiranja terorizma letos že gospodarsko izolirale . Quatar, država ki je s podkupninami prišla do SP 2022 in ki se ji zaradi teh podkupnin noben ne upa upreti, sploh pa ne FIFA . Tu imate vi vaš STOP rasizem, bombončki za dečico..z multikulti kepico drega za desert, po bombončkih, ki vam jih mečejo za glodat .
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE