Uredništvo    12. oktober 2017
V Čilu iščejo novega selektorja

Bo krmilo prevzel Pellegrini?

Čilska nogometna zveza po velikem neuspehu v kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo išče novega selektorja. Prvi kandidat je najslavnejši čilski trener Manuel Pellegrini.
SORODNE NOVICE
Gremio v finalu klubskega svet...
12.12.2017 | Mednarodni nogomet
Naslov Tigresa slavilo pol mil...
12.12.2017 | Mednarodni nogomet
Damir Mišković ima podporo nav...
11.12.2017 | Mednarodni nogomet
Navijači Rosaria razvili najve...
11.12.2017 | Mednarodni nogomet
Po treh mesecih prva domača zm...
11.12.2017 | Mednarodni nogomet
Video: Rajko Rotman zadel za z...
10.12.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
V čilski nogomet se je po letih zgodovinskih uspehov vrnilo stanje gromozanskega razočaranja. Po dveh zaporednih naslovih južnoameriškega celinskega prvaka bo prihajajoče svetovne prvenstvo minilo brez največje čilske generacije vseh časov, saj so Alexis Sanchez, Arturo Vidal, Eduardo Vargas, Charles Aranguiz, Claudio Bravo, Gary Medel, Jorge Valdivia in ostali v najboljšem zgodovinskem trenutku za čilski reprezentančni nogomet ostali pred vrati svetovnega prvenstva.

Po neuspehu v južnoameriških kvalifikacijah je Argentinec Juan Antonio Pizzi, ki je s Čilom osvojil prvenstvo Copa America, odšel, zveza pa je že pričela z iskanjem njegovega naslednika. Prvi favorit je najbolj logičen izbor in sicer največji čilski trener zadnjega obdobja Manuel Pellegrini,  ki trenutno deluje na Kitajskem na klopi Hebeija.

Zastopnik nekdanjega trenerja Manchester Cityja in Reala iz Madrida Jesus Martinez je za čilske medije povedal, da bi bila prekinitev pogodbe s Hebei China Fortune zahtevna, a obenem namignil na to, da vodenje reprezentanca Čila Pellegriniju pomeni "veliko več kot vodenja kluba" in da tudi zelo čustveno razmišlja o možnosti, da bi vodil nacionalno selekcijo svoje domovine.

V Čilu so številni tudi prepričani, da bi morebitna ustoličitev Pellegrinija enega glavnih zvezdnikov reprezentanca Artura Vidala odvrnila od zamisli, da konča reprezentančno kariero.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE