Uredništvo    10. januar 2019
Urugvajski zvezdnik se bo vpisal v zgodovino brazilskega nogometa

Flamengo podrl kar 15 let star prestopni rekord

Brazilski velikan Flamengo je z nakupom urugvajskega zvezdnika Giorgana de Arrascaete podrl kar 15 let star prestopni rekord, ki ga je imel v lasti Argentinec Carlos Tevez.
SORODNE NOVICE
Stojanović spet na izhodnih vr...
16.1.2019 | Mednarodni nogomet
Jamesa, Falcaa in Cuadrada bo ...
16.1.2019 | Mednarodni nogomet
Liga MLS se bo še naprej širil...
16.1.2019 | Mednarodni nogomet
Ilić bo še vztrajal, znova na ...
15.1.2019 | Mednarodni nogomet
Južna Afrika žaluje za nogomet...
13.1.2019 | Mednarodni nogomet
Katanec z Irakom v izločilnih ...
12.1.2019 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Brazilski velikan Flamengo, ki se ponaša z največjo navijaško armado v Braziliji, sestavlja za brazilske razmere nadvse zvezdniško moštvo, s čimer jasno nakazuje, da želi osvojiti prvi naslov brazilskega prvaka po letu 2009. Po branilcu Sao Paula Rodrigu Caiu, nekdanji prestopni tarči Barcelone in Milana, ter najboljšemu strelcu prvenstva Brasileirao v minuli sezoni Gabigolu, se v "Mengao" seli tudi 24-letni urugvajski ofenzivni vezist Giorgan de Arrascaeta, ki si je v majici Cruzeira ustvaril sloves enega najboljših nogometašev v južnoameriškem nogometu.

De Arrascaeta je prestopil v Flamengo, prestop pa je vreden kar 15 milijonov evrov, s čimer je urugvajski reprezentant postal najdražji nogometaš v zgodovini brazilskega nogometa. Pred njim je ta čast kar petnajst let pripadala slovitemu Argentincu Carlosu Tevezu, ki je leta 2004 za približno 14 milijonov evrov iz Boca Juniors prestopil v Corinthians.

Med peterico najdražjih nogometašev v zgodovini brazilskega nogometa so sicer še Vitinho (iz CSKA v Flamengo), Leandro Damiao (iz Internacionala v Santos) ter Alexandre Pato (iz Milana v Corinthians).
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE