Uredništvo    11. oktober 2018
Selektor Peruja je bil predmet zanimanja Pabla Escobarja

Gareca je bil tarča Pabla Escobarja

Razvpiti kolumbijski narkokralj Pablo Escobar je v času najhujših napetosti med karteloma iz Medellina in Calija večkrat razmišljal o tem, da bi umoril današnjega selektorja Peruja Ricarda Gareco.
SORODNE NOVICE
Preveč je cirkusa, Prosinečki ...
19.2.2019 | Mednarodni nogomet
Wengerju Laureus za življenjsk...
19.2.2019 | Mednarodni nogomet
Sanjski gol v Argentini
19.2.2019 | Mednarodni nogomet
Nani zapušča evropski nogomet
18.2.2019 | Mednarodni nogomet
Smrt Šabana Šaulića pretresla ...
18.2.2019 | Mednarodni nogomet
Iranski derbiji so svet zase
18.2.2019 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Kolumbijski narkokralj Pablo Escobar je bil znan kot velik navdušenec nad nogometom in navijač lokalnega Independienteja iz Medellina. Znano je, da se je rad družil z nogometnimi zvezdniki in jih vabil na razkošne zabave v svoje vile, ni pa bilo znano, da je zloglasni Escobar imel tudi veliko bolj temačne namene, ki so bili prav tako povezani z nogometom.

V času srditih bojev za prevlado med karteli je bil najhujši tekmec Escobarjevi zločinski organizaciji kartel iz Calija, ki je podpiral lokalni nogometni klub Americo. V času vojne med karteloma po celi Kolumbiji je za Americo igral Argentinec Ricardo Gareca, dandanes selektor Peruja, nekoč pa ena največjih zvezd v kolumbijskem nogometu. Prav njegovo nogometno znanje bi ga skorajda stalo življenja, saj je četrt stoletja po Escobarjevi smrti njegov nekdanji tesni sodelavec in okrutni najeti morilec z vzdevkom "Popeye" za časnik Diario Popular razkril, da je Escobar ves čas kolebal med tem, ali naj Gareco umori ali ne.
,
"Ricardo Gareca je bil ves čas v Escobarjevih mislih. Na koncu ga vendarle niso umorili. Rešila ga je Pablova ljubezen do nogometa, saj je bilo sicer večkrat govora o tem, da bi v njegov avtomobil podstavili bombo,"
je povedal Popeye, v južnoameriškem mafijskem žargonu Escobarjev sicario (morilec – prev.)

Gareca, ki v Peruju po uvrstitvi na svetovno prvenstvo uživa status nacionalnega božanstva, za Escobarjeve namene ni vedel, prav tako pa ni bil pripravljen preveč razglabljati o svoji kolumbijski preteklosti.

"Na te stvari nimam odgovora, ker če bi govoril o Kolumbiji ….Tam sem preživel čudovita leta in te reči so prišle na plan po 25 letih. Zanje nisem vedel in tudi dandanes o tem ne vem ničesar."
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE