Uredništvo    19. maj 2017
Škandal v švedskem nogometu

Zaradi podkupovanja odpovedali tekmo

Švedska nogometna zveza je po prijavi neimenovanega igralca zaradi suma podkupovanja odpovedala derbi švedskega prvenstva med IFK in AIK.
SORODNE NOVICE
Ciro Ferrara ni pravi profil z...
21.11.2017 | Mednarodni nogomet
Adijo Ibrahimović, Andreas Gra...
21.11.2017 | Mednarodni nogomet
Skibbe kljub neuspehu ostaja s...
21.11.2017 | Mednarodni nogomet
Video: Greve z bizarnim avtogo...
21.11.2017 | Mednarodni nogomet
Če ne bo Kavčič, bo presenečen...
20.11.2017 | Mednarodni nogomet
Meho Kodro je zavrnil Bosno in...
20.11.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Nogometni kriminal v obliki poskusa nameščanja izida nogometne tekme je prisoten tudi v tako razvitih državah kot je Švedska. Lokalni mediji poročajo, da je bil predmet poskusa podkupovanja celo derbi prvenstva med IFK iz Goteborgom in AIK iz Solne, ki na Švedskem sodita med najbolj ugledne in najbolj uspešne klube. Švedska nogometna zveza (SvFF) je prejela prijavo neimenovenega igralca, ki je trdil, da je prejel ponudbo, da v zameno za denar srečanje igra "pod svojimi zmožnostmi".

"Igralec AIK je bil v torek kontaktiran s strani t.i. namščevalca izidov tekem, ki mu je ponudil velik znesek denarja. Nameščevalec je v zameno od igralca zahteval, naj na tekmi proti IFK Goteborgu igra pod svojimi zmožnostmi oziroma da načrtno igra slabo ter da s tem vpliva na končni izid tekme." so sporočili iz SvFF, ki je srečanje takoj odpovedala ter zadevo predala švedski policiji.
,
"Ne gre le za eno tekmo. To je zelo resen napad in poskus nameščanja v celotnem švedskem nogometu. Tega nikoli ne bomo sprejeli in zato je pomembno, da ukrepamo odločno in hitro. Vse tekme morajo biti varne in odločene na športni podlagi. Na podlagi prejetih informacij ne moremo zagotoviti, da je obračun med IFK in AIK varen v smislu, da bo odločen na podlagi športnih dejavnikov.," je povedal generalni sekretar SvFF Hakan Sjostrand.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE