Uredništvo    16. maj 2018
Mnenja o novem angleškem kapetanu se krešejo

Lampard: Naj bo kapetan Kane

Angleška nogometna javnost danes pričakuje seznam reprezentantov za svetovno prvenstvo v Rusiji, ekipa Garetha Southgatea pa pred odhodom na mundial tudi še nima kapetana.
SORODNE NOVICE
Potrjeno: Harry Kane gre na do...
15.1.2019 | Mednarodni nogomet
Kanu se obeta daljša odsotnost
15.1.2019 | Mednarodni nogomet
Harry Kane ne pozna milosti
2.1.2019 | Mednarodni nogomet
Kane se zaveda, kaj je največj...
18.12.2018 | Mednarodni nogomet
Kane: Na Barcelono z vsemi top...
29.11.2018 | Mednarodni nogomet
Liga narodov: pet ugotovitev
19.11.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: uradna spletna stran kluba)
Kapetanska vloga je v vsaki reprezentanci zelo cenjena, a v Angliji ji morda dajejo še nekaj več pomena. Zato vprašanje o tem, kdo bo Tri leve na mundialu v Rusiji na terenu vodil kot kapetan, za večino angleške nogometne javnosti ni trivialno in vsak ljubitelj nogometa na Otoku ima o tej temi svoje mnenje.

Nekdanji reprezentant Frank Lampard meni, da bi kapetanski trak moral iti na rokav tistega, ki bo zagotovo začel vse tekme na prvenstvu, v tej vlogi pa se bo njegovem mnenju z gotovostjo znašel le en nogometaš, Tottenhamov napadalec Harry Kane.

"Kane je talisman in v zadnjih treh sezonah igra na izjemnem nivoju," je o napadalcu, ki je v omenjenem obdobju dosegel kar 135 golov, povedal Lampard in nadaljeval: "Vsi poznamo Harryja in vemo, česa je sposoben. Njegovo obnašanje je na primernem nivoju in gre za nogometaša, za katerega lahko trdimo, da bo začel vsako tekmo. Selektor Gareth Southgate tega sicer ne bo želel reči o nobenem reprezentantu, vendar Kaneove igre govorijo v njegovo prid. Njegova osebnost in nastopi mu dajejo prednost pri odločitvi o kapetanu in skupaj z Jordanom Hendersonom sta po mojem mnenju izstopajoča kandidata."

V letošnji sezoni je Kane sicer v vseh tekmovanjih dosegel 41 golov, na listi premierligaških strelcev pa je zaostal samo za Mohamedom Salahom.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE