Uredništvo    13. november 2017
Zoff o kritikah trenutnega selektorja Italije

Kritike sploh niso bile tako hude

Bivši italijanski selektor Dino Zoff se le smeji kritikam, ki jih prejema Giampiero Ventura. V primerjavi s tem, kar je s še nekaterimi kolegi preživel sam, so kritike še mile.
SORODNE NOVICE
V Splitu napadeni nogometaši H...
23.4.2018 | Mednarodni nogomet
V Grčiji po sedmih letih nov p...
23.4.2018 | Mednarodni nogomet
Popolno maščevanje Artjoma Dzj...
23.4.2018 | Mednarodni nogomet
Feyenoord osvojil nizozemski p...
23.4.2018 | Mednarodni nogomet
Hajduk izgubil derbi in zamenj...
22.4.2018 | Mednarodni nogomet
Julio Cesar z zmago zaključil ...
22.4.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Pred današnjo povratno tekmo dodatnih kvalifikacij za SP 2018 med Italijo in Švedsko se je oglasil tudi legendarni Dino Zoff. Slednji je z Italijo na Euru 2000 osvojil drugo mesto (poraz v finalu proti Franciji) in se zdaj spominja, kako hudih kritik je bil deležen. Pa ne samo on, tudi drugi italijanski selektorji, ki so v primerjavi s trenutnim selektorjem Giampierom Venturo preživljali pekel.

"Ko slišim, da so kritike pretirane, se smejem. Tekma proti Švedski je bila ena od nekaj slabih tekem. Ko sem bil jaz trener, so bile kritike hujše. Spomnim se tudi, kaj so govorili ubogemu Enzu Bearzotu (selektorju leta 1982, op.p.)," pravi Zoff.

Nocoj pa vseeno pričakuje uspeh. 

"Proti Švedski nismo izgledali dobro. Danes moramo igrati dobro, pokazati karakter in se uvrstiti na svetovno prvenstvo. Če se po 60 letih prvič ne bi uvrstili, bi bilo to težko sprejeti, ampak o tem sploh ne razmišljam."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE