Uredništvo    14. november 2017
Odziv italijanskega in svetovnega tiska

Mediji raztrgali Azzurre

Italijanski mediji dan po šokantni neuvrstitvi na svetovno prvenstvo kar tekmujejo z naslovnicami in članki, iz katerih se širi plaz kritik na račun reprezentance in selektorja Giana Piera Venture.
SORODNE NOVICE
Maldini v igri za selektorja a...
10.4.2018 | Mednarodni nogomet
Mancini, Italiji manjka talent...
9.4.2018 | Mednarodni nogomet
Italijani bodo selektorja dobi...
25.3.2018 | Mednarodni nogomet
Buffon: Še sem lahko uporaben
23.3.2018 | Mednarodni nogomet
Di Biagio bo spremljal Balotel...
20.3.2018 | Mednarodni nogomet
Italija: Vpoklican tudi Buffon...
17.3.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: SPS)
Takoj po včerajšnjem zadnjem sodniškem žvižgu in koncu upov na italijansko sodelovanje na prihajajočem svetovnem prvenstvu je bilo jasno, da bo sedma sila naših zahodnih sosedov brez milosti. Medtem, ko je Gazzeta dello Sport takoj po tekmi na svoji spletni strani udarila z naslovom "Apokalipsa!", današnji tiskano izdajo pa opremila z velikim naslovom "Konec", smo zbrali še nekaj današnjih odzivov italijanskih časopisov.

Corriere dello Sport je danes postregel z zelo odločnim naslovom "Vse jih naženite!", v članku pa beremo o "neodpustljivi nogometni sramoti in popolni blamaži." Njihov kolumnist Ivan Zazzaroni pravi: "Konec je. Apokalipsa, tragedija, katastrofa. Lahko rečemo kar hočemo, a ne smemo govoriti o sistemu, ki ne deluje. Naš nogomet je v krizi, vendar ni slabši kot švedski ali švicarski."

V istem časopisu Patrizio Cacciari krivdo vali na selektorja Venturo: "Italija je plačala za njegove zmedene in protislovne odločitve v dveh odločilnih tekmah s Švedsko. Žal se tu končuje pot mnogih legend: Buffona, Barzaglija, verjetno De Rossija. Potrebujemo svež zrak, nove temelje in reprezentanco z identiteto, ki je med temi kvalifikacijami neobrazložljivo izpuhtela."

"Če v treh urah igre povprečni ekipi, kot je Švedska, ne zabiješ vsaj enega gola, potem si ne zaslužiš izgovorov," je za Gazzeta dello Sport zapisal Luigi Garlando, še dlje pa so šli pri časniku Libero, kjer so na naslovnico ob sliko selektorja Venture zapisali: "Smrt na San Siru".

Med italijanskimi mediji izstopa tudi naslovnica časopisa Il Tempo, ki je opremljena s sliko lopate ter italijanskih reprezentantov: "Pojdite na delo!"

Francoski L'Equipe opisuje italijanski izpad kot "zgodovinski polom" in nadaljuje: "Novica, ki ji komaj verjamemo. Italije ne bo na svetovnem prvenstvu." Angleški The Guardian: "Konec sveta za Italijo."


Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 11
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
becar 14.11.2017, 19:59 Prijavi komentar
Ko odšteješ obrambo in mogoče kakega Florencija, je jasno, da ta ekipa ne sodi med top 5 v Evropi, mogoče niti med top 10. Ena najslabših ekip v njeni zgodovini.
F.C.B. 14.11.2017, 17:27 Prijavi komentar
Mstegar primerjati Italijo in Slovenijo je kot da gres primerjat Maribor z Juventusom. Sam se reci kako Maribor poceni kupuje, Juve pa daje miljonske zneske pa bos zmagal xD
lej ga tega 14.11.2017, 16:30 Prijavi komentar
Pusti medicinc meskiča, nočemo da nam taki pacienti pobegnejo z nogomanije in s tem dvignejo iq na portalu, ker potem si bodo še hujši pacienti goat mislili da so izbrana družba in se uvrščali med intelektualce poleg tega da so že velepodjetniki in častni člani rotary kluba.
Medicinc 14.11.2017, 15:08 Prijavi komentar
@meskić ko pa ti začneš govorit o nogometnem slogu ki ga goji določena reprezentanca... Sem mislil da so zate pomembni samo doseženi goli
lej ga tega 14.11.2017, 15:06 Prijavi komentar
Figc fantje tisti fosil tavekijo al kaj je je glavni krivec. In tudi nimaš kaj pričakovati od napadalnega tria Ederja rezervista Gabiadinija ne vem a je v sunderlandu al kje in ciro imobile puha živa. A ni zaza italijan. Zakaj belotti ne prenese predstav iz kluba v repko in zakaj ne kličejo balotelija ki je mojster za vse te luzerje. Jbg ni Baggija Del Piera Inzaghija zato je Baloteli še vedno opcija.
Rosonero11 14.11.2017, 14:25 Prijavi komentar
italija ne goji nogometa, zato so izpadli. Pač nimajo pravega deda na klopi, da bi bli res konkurenčni, ker imajo kar kakovostno ekipco
UNHOLY CULT 14.11.2017, 14:16 Prijavi komentar
vsak,ki ve kaj o nogometu bo pogrešal italijo,ker italija le nekaj pomeni v svetu fusbala pa naj ti bo všeč ali ne glede igre
meskić 14.11.2017, 13:57 Prijavi komentar
Italija je na zadnjih dveh SP-jih koncala nastope ze v skupinskem delu. Italija placuje ceno, ker je v njihovih najboljsih klubih prevec tujih nogometasev v prvih postavah. Enako velja tudi za Anglijo. Tudi nogomet, ki ga goji Italija, mi ni vsec in jih tudi ne bom pogresal na SP 2018.
124421 14.11.2017, 13:19 Prijavi komentar
Ne moreš pa primerjat ob Braziliji in Nemčiji najbolj uspešne nacije v reprezentančnem nogometu s pričakovanjem slovenske javnosti. Katanec je debil, itak, ampak nekaj je neuvrstitev Slovenije nekaj pa Italije.
mstegar 14.11.2017, 12:49 Prijavi komentar
No katanec si naj to pogleda kaki so novninarji v itaaliji.Naši se stem sploh ne morejo primerjat
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE