Uredništvo    14. november 2017
Šokantni izpad Italije odmeva ...

Ventura: Opravičujem se Italijanom!

Selektor italijanske reprezentance Gian Piero Ventura se je po neuvrstitivi na svetovno prvenstvo javno opravičil italijanskemu narodu. O odstopu se bo z zvezo pogovorih v prihodnjih dneh.
SORODNE NOVICE
Maldini v igri za selektorja a...
10.4.2018 | Mednarodni nogomet
Mancini, Italiji manjka talent...
9.4.2018 | Mednarodni nogomet
Italijani bodo selektorja dobi...
25.3.2018 | Mednarodni nogomet
Buffon: Še sem lahko uporaben
23.3.2018 | Mednarodni nogomet
Di Biagio bo spremljal Balotel...
20.3.2018 | Mednarodni nogomet
Italija: Vpoklican tudi Buffon...
17.3.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Apokalipsa. S to besedo je italijanski Gazzeta dello Sport pozno sinoči reagiral na zgodovinsko neuvrstitev štirikratnih svetovnih prvakov na prihajajoče svetovno prvenstvo v Rusiji. Švedi so z obrambno in potrpežljivo igro včeraj Italijane spravili v obup in poskrbeli, da bodo Azzurri šele drugič v zgodovini mundial spremljali z domačih naslanjačev.

Kar 90 minut po končnem sodniškem žvižgu so novinarji čakali na selektorja Gian Piera Venturo. 69-letni izkušeni trenerski maček se je v zgodovinske knjige italijanskega nogometa vpisal na način, katerega si gotovo ni želel.

"Opravičujem se za zamudo. Z vsakim igralcem, s katerim sem sodeloval, sem želel izmenjati nekaj besed. To je rezultat, ki ga je izjemno težko sprejeti, saj sem bil pred tekmo absolutno prepričan - in ta tekma je to potrdila - da smo imeli v ekipi velikansko željo po tem, da bi uspeli. Ponosen sem, da sem bil del državne reprezentance, a hkrati zelo razočaran, saj sem videl, koliko ta ekipa pomeni italijanskim navijačem. Rad bi se jim zahvalil za podporo do zadnjih sekund. Bilo je edinstveno in neverjetno," je vzdušje San Sira, ki je glasno spodbujal domače, po zadnjem sodniškem žvižgu pa utonil v nejevero, pohvalil Ventura.

Selektor na tiskovni konferenci govoric o svojem odstopu ni potrdil: "Nisem odstopil, saj s predsednikom zveze še nisem govoril. Z zvezo se bom sestal in pretehtali bomo možnosti. Karkoli bo sprejeto, bomo spoštovali."

Za konec se je (verjetno kmalu nekdanji) selektor opravičil narodu, ki je navajen uspehov na mednarodnem nogometnem odru: "Opravičujem se za rezultat, ne pa tudi za trud in trdo delo. Vem, da je rezultat najpomembnejši. Vse, kar lahko naredim je, da se italijanskemu narodu opravičim za rezultat. To pa ne sme pustiti madeža na našem profesionalizmu, trdem delu in trudu, ki smo ga vložili."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
UNHOLY CULT 14.11.2017, 10:05 Prijavi komentar
katanec 2
Rosonero11 14.11.2017, 09:28 Prijavi komentar
+1
kema 14.11.2017, 08:46 Prijavi komentar
takle mamo ne, ni kvalitete, sej fantje se trudjo pa to, rezultat pač je kot je. Glave gor gremo naprej, še bodo priložnosti. Tko kot sem rekel fantje so delal ampak nasprotnik ni igral, to je bil bunker sploh niso hotl igrat,...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE