Uredništvo    22. junij 2014
SP, skupina H, 2. krog

Alžirija boljša od Koreje

Alžirija se ne predaja. Po porazu v prvem krogu proti Belgiji so varovanci selektorja Vahida Halilhodžića napovedali oster boj za preboj v izločilne boje, saj so s kar 4:2 premagali Južno Korejo.
SORODNE NOVICE
Selektor "znorel" ob vprašanju...
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Zvezdniška Alžirija ne gre v R...
6.9.2017 | Mednarodni nogomet
Sonu operirali zlomljeno roko
16.6.2017 | Mednarodni nogomet
Rajevac je sramotno slab
20.2.2017 | Mednarodni nogomet
Rajevac ni trajal dolgo
29.10.2016 | Mednarodni nogomet
Mahrez blestel v dresu Alžirij...
5.9.2016 | Mednarodni nogomet
Štadion: Estadio Beira-Rio, Gledalcev: , Sodnik: W. Roldan (KOL)
 
0 : 1
 
0 : 2
 
0 : 3
1 : 3
 
 
 
 
1 : 4
 
 
 
 
2 : 4
 
Južna Koreja: Jung Sung-Ryong, Jeong-Ho Hong, Yun Suk-Young, Kim Young-Gwon, Lee Yong, Han Kook-Young (od 78. Dong-Won Ji), Koo Ja-Cheol, Ki Sung-Yong, Lee Chung-Yong (od 64. Lee Keun-Ho), Park Chu-Young (od 57. Kim Shin-Wook), Heung-Min Son.
Trener: Hong Myung-Bo
Alžirija: Rais M'Bohli, Madjid Bougherra (od 89. Essaïd Belkalem), Rafik Halliche, Carl Medjani, Djamel Mesbah, Aïssa Mandi, Nabil Bentaleb, Abdelmoumene Djabou (od 73. Nabil Ghilas), Sofiane Feghouli, Yacine Brahimi (od 77. Mehdi Lacen), Islam Slimani.
Trener: Vahid Halilhodžić
Alžirci so na današnji tekmi drugega kroga v skupini H veljali za favorite in to vlogo so tudi hitro začeli upravičevati. Takoj so namreč napadli nasprotni gol. Feghouli je s strelom zapretil že v tretji minuti, vendar ni bil dovolj natančen. Isti nogometaš in tudi njegov soigralec Slimani sta nato zapravila priložnosti za zgodnje vodstvo Alžirije, potem pa je padel prvi zadetek na tekmi. Tekla je 26. minuta, ko je Slimani le uspel v svoji nameri in zadel za 1:0. Le dve minuti pozneje je bilo že 2:0 za Alžirijo, zadel je Halliche. Djabou je v 37. minuti dokončal delo svojih soigralcev za prvi polčas, Alžirci so na odmor odšli s kar tremi zadetki prednosti.

Korejci se kljub visokemu zaostanku niso predali. Drugi polčas so začeli odločno in v 50. minuti tudi že znižali zaostanek, ko je za 1:3 zadel Son. Veselje Korejcev je bilo kratkotrajno, kajti Alžirci so hitro odgovorili in nakazali, da se tekma ne bo odvila v smer, v katero bi želeli Korejci. V 62. minuti je bilo tako že 4:1 za Alžirijo, zadel je Brahimi. Korejci pa se še kar niso dali. Toča zadetkov se je nadaljevala po zaslugi Kooja, ki je zadel v 72. minuti. Korejci so se do konca zanimive tekme dobro borili in bili blizu tudi tretjemu zadetku, vendar je naposled ostalo pri izidu 4:2 in zmagi Alžirije, ki se tako bori za uvrstitev v izločilne boje. 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE