Uredništvo    23. oktober 2015
Nemška nogometna zveza se brani pred očitki

"Glasovanje za SP 2006 pošteno"

Več kot pet milijonov evrov, ki se je na račun organizacijskega odbora steklo pred dodelitvijo mundiala Nemčiji leta 2006, je po trditvah Nemške nogometne zveze (DFB) "čistih".
SORODNE NOVICE
Nemci predčasno končali projek...
22.12.2017 | Mednarodni nogomet
Lahm v eminentni družbi častni...
7.12.2017 | Mednarodni nogomet
Heynckes: Sampaoli, si popil k...
3.12.2017 | Mednarodni nogomet
Selektorja Lowa ne damo Bayern...
1.12.2017 | Mednarodni nogomet
Sampaoli: Nemčija mi ni všeč
27.11.2017 | Mednarodni nogomet
Avstralci iščejo novega selekt...
22.11.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Pri Nemški nogometni zvezi (DFB) trdijo, da je pri spornem znesku, ki so ga na račun Mednarodne nogometne zveze (Fifa) nakazali pred dodelitvijo organizacije svetovnega prvenstva leta 2006, šlo zgolj za poravnavo dodatnih stroškov za organizacijo.

Bivši direktor Adidasa Robert Louis-Dreyfous naj bi organizacijskemu odboru mundiala plačal okoli 5,3 milijona evrov in vse bolj glasne so špekulacije, da je šlo za klasično kupovanje glasov.

Za plačilo sta bojda vedela tudi predsednik DFB Wolfgang Niersbach in takratni vodja organizacijskega odbora Franz Beckenbauer, toda Niersbach še naprej trdi, da ni šlo za nič spornega.

Beckenbauer naj bi na zasebnem sestanku s predsednikom Fife Seppom Blatterjem ponudil denar iz lastnega fonda, na koncu pa je bil Louis-Dreyfous tisti, ki je denar vplačal, DFB pa mu je vplačilo vrnil prek Fife.

"Težava je zelo kompleksna in to priložnost si želim izkoristiti za to, da povem, da je vse odprto in resnično. Glavno sporočilo je, da je vse potekalo pošteno," je zdaj izjavil Niersbach.

"Pravico do organizacije (prvenstva) smo si pridobili z enajstimi od dvanajstih glasov. Ne vem, kdo je glasoval za nas. Trditve so gotovo lažne. To ni bil denar za podkupovanje in kupljenih glasov ni bilo."

Niersbach je še povedal, da je za vplačilo izvedel šele ob letošnjem obisku Beckenbauerja, Louis-Dreyfus pa naj ne bi dobil nikakršne nagrade, ker je posodil denar DFB. Fifa je sicer v tem tednu potrdila, da je Beckenbauer pod preiskavo zaradi domnevnih kršitev etičnega kodeksa organizacije.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
miasanmia 23.10.2015, 15:40 Prijavi komentar
No če je pa to, da so z 5,3 miljoni evrov kupl organizacijo Svetovnega prvenstva..... pol jim pa vsaka čast kr to je drobiž za organizacijo takega dogodka. Južna Afrika ko je izvisela ga je pa tak pol čez 4 leta dobla. Poleg tega pa so Nemci naredil super prvenstvo takrat in še Finančno dober projekt je bil kar pa se za Brazilijo in Južno afriko ne more ravno rečt.
MC 23.10.2015, 14:55 Prijavi komentar
Posteno, neposteno... Itak brezveze... Kako lahko gre za kompleksen problem?!? Pove se tocno zakaj, komu je bil nakazan denar, nvm kaj je tu kompleksnega?! Po drugi strani pa je jasno da se tako dela ze lep cas, prakticno pri vseh takih izbirah organizatorja...
jaki 23.10.2015, 13:57 Prijavi komentar
tko je pošten k gospod Uli
zmaj05 23.10.2015, 13:42 Prijavi komentar
mhm je blo ja... :)!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE