Uredništvo    18. junij 2014
SP, skupina H, 1. krog

Remi Rusije in Koreje

Polnočna tekma na svetovnem prvenstvu, to je bila tekma prvega kroga med Rusijo in Korejo, se je končala brez zmagovalca. Ob dolgočasni delitvi točk reprezentanci nista kaj prida navdušili.
SORODNE NOVICE
Španec razbil glavo Rusu
15.11.2017 | Mednarodni nogomet
Navijači v Rusiji pod drobnogl...
17.6.2017 | Mednarodni nogomet
Sonu operirali zlomljeno roko
16.6.2017 | Mednarodni nogomet
Širokov končal kariero
25.7.2016 | Mednarodni nogomet
Ruski selektor že odstopil
21.6.2016 | Mednarodni nogomet
Wales je ponos Britanije
20.6.2016 | Mednarodni nogomet
Štadion: Arena Pantanal, Gledalcev: 37603, Sodnik: N. Pitana (Argentina)
Rusija: Igor Akinfejev, Sergej Ignaševič, Vasili Berezutski, Andrej Eščenko, Aleksandr Samedov, Oleg Šatov (od 59. Alan Dzagojev), Jurij Žirkov (od 71. Aleksandr Keržakov), Dmitrij Kombarov, Viktor Faizulin, Denis Glušakov (od 72. Igor Denisov), Aleksandr Kokorin.
Trener: Leonid Slutski
Južna Koreja: Jung Sung-Ryong, Jeong-Ho Hong (od 72. Hwang Seok-Ho), Yun Suk-Young, Kim Young-Gwon, Lee Yong, Han Kook-Young, Koo Ja-Cheol, Ki Sung-Yong, Lee Chung-Yong, Park Chu-Young (od 56. Lee Keun-Ho), Heung-Min Son (od 84. Kim Bo-Kyung).
Trener: Hong Myung-Bo
Rusi in Korejciso v prvem polčasu tekme prvega kroga skupine H na svetovnem prvenstvu prikazali malo pravega nogometa. Vse skupaj je bilo obsojeno na udarce z razdalje. V deseti minuti je udaril Son, vendar nič posebnega. Kakšne pol ure je minilo, da so Rusi prvič zapretili. Žirkov se je sprehodil v kazenski prostor in udaril, vendar korejskega vratarja ni uspel premagati. Potem je spet poizkušal Son, vendar je žoga zletela mimo ruskega gola. 

V drugem polčasu se je igra nekoliko popravila. Rusi so začeli bolje, najprej je poizkušal Faizulin, po podaji iz kota pa še Ignaševič, vendar je ostalo pri izidu 0:0. Tudi Akinfejev je bil kmalu na preizkušnji, Ki ga je preizkušal, vendar brez uspeha.

V 68. minuti so Korejci povedli. Pravzaprav je šlo za napako ruskega vratarja Akinfejeva, ki je ob strelu Hoja žogo izpustil iz rok. Prejeti zadetek je malce predramil Ruse in v 74. minuti je Keržakov izid poravnal. To pa je bilo tudi vse, kar so Rusi uspeli spraviti skupaj. Nekaj je gotovo, njihov selektor Fabio Capello s to tekmo ne bo mogel biti zadovoljen. 
Alan Dzagojev Rusija
(foto: Getty Images)
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE