Uredništvo    15. junij 2010
Borbeni Novozelandci remizirali s Slovaki

Kiviji v podaljšku do točke

Slovaki so imeli zmago proti Novi Zelandiji praktično že v svojih rokah, vendar jim je zadetek Reida v sodnikovem podaljšku ukradel tri točke.
SORODNE NOVICE
Prava športna tragedija
15.6.2010 | Mednarodni nogomet
Avstralci iščejo novega selekt...
22.11.2017 | Mednarodni nogomet
Poljaki zvito v prvi boben
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Med deveterico evropskih tudi ...
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Tudi Španci v Rusijo z retro d...
7.11.2017 | Mednarodni nogomet
Nemci predstavili nove drese
7.11.2017 | Mednarodni nogomet
Štadion: Rustenburg, Gledalcev: 23871, Sodnik: Damon (Južna Afrika)
 
 
 
0 : 1
 
 
1 : 1
 
 
 
Nova Zelandija: Mark Paston, Tony Lockhead, Winston Reid, Ivan Vicelich (od 78. Jeremy Christie), Ryan Nelsen, Tommy Smith, Leo Bertos, Simon Elliott, Shane Smeltz, Chris Killen (od 72. Chris Wood), Rory Fallon.
Trener: Ricki Herbert
Slovaška: Jan Mucha, Jan Durica, Martin Škrtel, Radoslav Zabavnik, Marek Čech, Vladimir Weiss (od 90. Juraj Kučka), Marek Hamšik, Zdeno Štrba, Robert Vittek (od 84. Miroslav Stoch), Erik Jendrišek, Stanislav Šestak (od 81. Filip Hološko).
Trener: Jan Kozak
Nova Zelandija je danes lovila svojo prvo točko na svetovnih prvenstvih in jo nepričakovano tudi osvojila. Kiviji, ki smo jih pred kratkim dodobra spoznali tudi Slovenci, so do remija proti Slovaški prišli šele v sodnikovem podaljšku, ko je zadetek Roberta Vittka izničil Reid.

Tekmo so bolje začeli nogometaši Nove Zelandije, ki so na začetku tekme nekajkrat zapretili proti vratom Slovaške. Slovaki so se prebudili še na polovici prvega polčasa. Tehnično boljši varovanci Wladimirja Weissa so vajeti igre prevzeli v svoje noge, nasprotnika pa stisnili na svojo polovico, tako da Kivijem pravzaprav ni preostalo drugega, kot da se osredotočijo na protinapade. Kljub temu so nevarno zapretili Novozelandci, potem ko je zunanji del mreže stresel Smeltz.

Slovaki, ki so na tej tekmi veljali za favorite, so povedli v 50. minuti. Kombinirala sta Šestak in Weiss, ki je nato lepo podal do Roberta Vittka, ki je z glavo zadel za 1:0. Zadetek pa ni bil "čist", Vittek je bil namreč debel meter v prepovedanem položaju, česar pa glavni sodnik Jerome Damon ni opazil. Igra je nato zamrla, Slovaki so se malce potegnili nazaj in čakali na zadnji sodnikov žvižg. Slovakom se je, potem ko so se Novozelandci odprli, ponudilo nekaj dodatnega prostora, česar pa niso znali izkoristiti in to se jim je na koncu tudi maščevalo. V drugi minuti sodnikovega podaljška je namreč z glavo izid izenačil Reid in poskrbel za navdušenje v vrstah Nove Zelandije, ki je tako osvojila svojo zgodovinsko prvo točko na svetovnih prvenstvih.
SP2010: Slovaška - Nova Zelandija
(vir: Getty Images)
SP2010: Slovaška - Nova Zelandija
(vir: Getty Images)
SP2010: Slovaška - Nova Zelandija
(vir: Getty Images)
SP2010: Slovaška - Nova Zelandija
(vir: Getty Images)
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE