Klemen Kos   13. junij 2018
Panika v španskih vrstah

Španija na mundial z novim selektorjem?

Španska reprezentanca se je tik pred pričetkom mundiala znašla v popolnem kaosu. Vodstvo zveze je naznanitev slovesa selektorja Julena Lopeteguija sprejela zelo slabo in razmišlja celo, da bi ga takoj odstavilo.
SORODNE NOVICE
Več kot pol Zemljanov je sprem...
21.12.2018 | Mednarodni nogomet
Del Bosque ostal brez svojega ...
1.12.2018 | Mednarodni nogomet
Video: Morata še naprej greši
19.11.2018 | Mednarodni nogomet
Hrvatom kazen zaradi ... Katal...
18.11.2018 | Mednarodni nogomet
Enrique vrnil branilca Barcelo...
8.11.2018 | Mednarodni nogomet
Inter zaprl vrata Malcomu
17.10.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Če bo Španija na mundialu v Rusiji razočarala oziroma dosegla manj od pričakovanj – in pričakovanja so razumljivo zelo visoka – bo zgodovina krivdo za to zagotovo naprtila dogodkom tik pred uvodno tekmo prvenstva proti sosedi Portugalski. Včeraj je kot strela z jasnega odjeknila novica, da bo selektor Julen Lopetegui po izteku svetovnega prvenstva prevzel vodenje Reala iz Madrida, očitno pa so za to vedeli le redki, saj je novica presenetila tako rekoč celoten igralski kader španske reprezentance z izjemo igralcev Reala in tudi samo vodstvo zveze. Presenetila je tudi celotno špansko sedmo silo, saj se Lopetegui nikoli ni pojavljal v kakršnih koli govoricah, ki bi dale slutiti na takšen razplet.

Novica je porušila dinamiko priprav izbrane vrste, v vodstvu španske nogometne zveze pa so še posebej ogorčeni nad načinom komunikacije selektorja in Reala iz Madrida, ki sta novico objavila v zelo kočljivem trenutku za špansko reprezentanco. Neuradno naj bi igralci Reala iz Madrida že vedeli, da bo Lopetegui postal njihov novi trener, nato pa se je do informacije dokopal še eden od ostalih članov izbrane vrste, zaradi česar Lopeteguiju ni ostalo nič drugega kot da uradno potrdi dogovor z Realom in tako prepreči širjenje govoric.

Zdaj je na potezi španska nogometna zveza oziroma njen novi predsednik Luis Rubiales, ki je vodenje zveze prevzel pred manj kot mesecem dni. Rubiales je včeraj pred španske novinarje stopil vidno slabe volje, med vrsticami pa je celo namignil na to, da bi Španija lahko tik pred pričetkom mundiala dobila novega selektorja.

"Ni pravi čas za razprave, sprejeli pa bomo odločitev, ki bo v interesu španske reprezentance. Obnašali se bomo odgovorno,"
je povedal Rubiales.

Lopetegui bo danes stopil pred novinarje in pojasnil odločitev o selitvi na klop Reala iz Madrida, španski mediji pa poročajo, da je možen celo njegov odhod, ki bi se zgodil le dva dni pred tekmo proti Portugalski. Prva kandidata za prevzem dela naj bi bila nekdanji odlični nogometaš Reala iz Madrida Michel ter nekdanji trener Barcelone Luis Enrique.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 8
Starejši naprej | Novejši naprej
sicksi 13.6.2018, 12:42 Prijavi komentar
odpuščen :)
Dinho8O 13.6.2018, 12:12 Prijavi komentar
Eh, španci spet nekaj dramatizirajo. Saj ko se bojo pomirili, bojo hitro prišli do spoznanja kaj je najboljše za reprezentanco.
Borut79 13.6.2018, 12:02 Prijavi komentar
Tukaj pa mi ni jasno, zakaj bi bil nekdo lahko jezen na Lopetegui? Človek je podpisal za Real, vodil bo še Španijo na sv. povenstvu in potem si bodo morali pri Španski zvezi poiskati novega selektorja. Kaj tukaj ne štima, nimam pojma. In ne vem kaj bi lahko ta novica vplivala na Špansko reprezentanco. Imajo velik Realovih igralcev, ostali so tudi profesionalci in res ne vem, zakaj takšne dileme.
Lucky boy 13.6.2018, 11:59 Prijavi komentar
Mah kaj pa vem kaj je bolje...tveganje je tudi, če ostane na klopi...vprašanje kako bo to vplivalo na vzdušje v ekipi...
partito 13.6.2018, 11:41 Prijavi komentar
Jezni si nanj,ampak mislim ,da jih bo vodil na SP-ju (edino logično) Veliko tveganje je če ga odpustijo..
Loko 13.6.2018, 11:40 Prijavi komentar
Jajca od telenovele.
sicksi 13.6.2018, 11:36 Prijavi komentar
če bi šli na recimo kakšen pokal konfederacij bi ga komot odpustili.. ali pa kvalifikacije za svetovno/evropsko... tukaj je pa kar veliko tveganje.
Lucky boy 13.6.2018, 10:47 Prijavi komentar
Ta pa je našel pravi trenutek...ne vem kakšna bi bila razlika, če bi to objavili po končanem prvenstvu...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE