Uredništvo    6. december 2013
Danes žreb skupin svetovnega prvenstva 2014

Kaj bo prinesel ples žogic?

Kakšna bo skupina smrti? Komu se bo nasmehnila sreča? Kaj čaka velikane? Odgovore na številna vprašanja bo dal današnji žreb skupin svetovnega prvenstva, ki se bo začel ob 17. uri po našem času.
SORODNE NOVICE
Avstralci iščejo novega selekt...
22.11.2017 | Mednarodni nogomet
Poljaki zvito v prvi boben
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Med deveterico evropskih tudi ...
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Tudi Španci v Rusijo z retro d...
7.11.2017 | Mednarodni nogomet
Nemci predstavili nove drese
7.11.2017 | Mednarodni nogomet
Žreb mundiala bo poenostavljen
15.9.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Ogrevanje pred naslednjim svetovnim prvenstvom, ki bo že 20. po vrsti, bo vrhunec doseglo danes. V Braziliji bodo namreč izžrebali skupine mundiala 2014, spektakel se bo po slovenskem času začel ob 17. uri. Takšnih in drugačnih vprašanj pred žrebom seveda kar mrgoli, večino pa seveda v glavnem zanima sestava skupin. In tudi: kdo se bo na žrebu najbolj opekel, kdo se bo znašel v skupini smrti, kdo bo imel srečo, koga bo dobila debitantka BiH, ali bomo že v predtekmovanju priča kakšnemu tradicionalnemu derbiju, s kom v skupini bo organizatorka Brazilija in tako dalje... Mednarodna nogometna zveza (FIFA) bo žreb izvedla v turističnem resortu Costa do Sauipe blizu kraja Mata de Sao Joao v Bahii. Uglednih gostov ne bo manjkalo, številni znani bodo sodelovali tudi pri samem žrebu. Temu se je sicer odrekel veliki Pele, ki ga je bilo strah, da bo Braziliji prinesel težke nasprotnike, so pa zato vabilo FIFA velikodušno sprejeli Zinedine Zidane, Fabio Cannavaro, Cafu, Lothar Matthäus, Fernando Hierro, Mario Kempes, Geoff Hurst in Alcides Ghiggia. Slednji je edini še živeči svetovni prvak iz leta 1950, ko je prav njegov zadetek Urugvaju prinesel naslov prvaka na tekmi proti Braziliji. In to na Maracani!
 
FIFA je sicer pred samim žrebom, na katerem se bodo svetovni veljaki poklonili tudi v noči iz četrtka na petek preminulemu južnoafriškemu človeškemu gigantu Nelsonu Mandeli, poskrbela za kar nekaj negodovanja. Seveda predvsem z odločitvijo, da bo v četrti boben uvrstila devet evropskih reprezentanc, nakar bo eno z žrebom premestila v drugi boben. V slednjem bi se sicer morala znajti Francija, zaradi tega nekateri že govorijo o zaroti... Kdorkoli od Evropejcev se bo znašel v drugem bobnu, ga iz prvega čaka nasprotnik iz Južne Amerike, možnosti sta torej tudi Brazilija in Argentina. Nič čudnega torej, da bodo vsi držali pesti, da jih žreb ne bi oddaljil od bobna številka štiri...
 
A žreb je vendarle le žreb, ko ga bo konec, ne bo še nič odločenega. Tedaj se bo dejansko šele začelo zares, začelo pa se bo tudi odštevanje do trenutka, na katerega številni že komaj čakajo. Svetovno prvenstvo je pred vrati, danes bo tekmovanje, ki bo v Braziliji potekalo 12. junija do 13. julija dobilo približno podobo, kaj nas čaka čez pol leta.
 
- Kako so razvrščene reprezentance za žreb skupin SP 2014?
 
BOBEN 1
Brazilija
Argentina
Kolumbija
Urugvaj
Belgija
Nemčija
Španija
Švica
 
BOBEN 2
Alžirija
Kamerun
Slonokoščena obala
Gana
Nigerija
Čile
Ekvador
 
BOBEN 3
Avstralija
Iran
Japonska
Južna Koreja
Kostarika
Honduras
Mehika
ZDA
 
BOBEN 4
Bosna in Hercegovina
Hrvaška
Anglija
Francija
Grčija
Italija
Nizozemska
Portugalska
Rusija
Pred žrebom bo ena reprezentanca iz bobna 4 premeščena v boben 2.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE