Uredništvo    20. junij 2010
Danci odpravili varovance Paula Le Guena

Kamerun odhaja domov

Samuel Eto'o odhaja domov. S svojim Kamerunom bo odigral le še eno tekmo in zapustil SP. Razlog: poraz proti Danski.
SORODNE NOVICE
Le Guen ne bo odstopil
20.6.2010 | Mednarodni nogomet
Avstralci iščejo novega selekt...
22.11.2017 | Mednarodni nogomet
Poljaki zvito v prvi boben
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Med deveterico evropskih tudi ...
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Video: Hat-trick Eriksena
15.11.2017 | Mednarodni nogomet
Razočarani nad domačim igrišče...
12.11.2017 | Mednarodni nogomet
Štadion: Tshwane, Gledalcev: 38074, Sodnik: Larrionda (Urugvaj)
1 : 2
Kamerun: Souleymanou Hamidou, Geremi, Sebastien Bassong (od 73. Mohammadou Idrissou), Benoit Assou-Ekotto, Nicolas N'Koulou, Stephane Mbia, Alexandre Song, Eyong Enoh (od 46. Jean Makoun), Achille Emana, Samuel Eto'o, Achille Webo (od 79. Vincent Aboubakar).
Trener: Volker Finke
Danska: Thomas Sørensen, Lars Jacobsen, Simon Poulsen, Daniel Agger, Simon Kjaer, Christian Poulsen, Martin Jorgensen (od 46. Daniel Jensen), Dennis Rommedahl, Jesper Gronkjaer (od 66. Thomas Kahlenberg), Jon Dahl Tomasson (od 86. Jakob Poulsen), Nicklas Bendtner.
Trener: Morten Olsen

Kamerun
zapušča prizorišče svetovnega prvenstva. Reprezentanca, ki ji poveljuje Samuel Eto'o je v prvem krogu SP razočarala, tokrat pa le prikazala nekaj boljšo igro, vendar bo morala kljub temu z nastopi na svetovnem prvenstvu končati že po prvem delu.

Po relativno mirnem začetku tekme se je Kamerun že v 10. minuti znašel v priložnosti za zadetek. In jo tudi izkoristil. Danski branilec Poulsen je žogo praktično podal Webu, slednji pa je lepo zaposlil Samuela Eto'oja, ki je zadel za 1:0. Kamerunci so igrali bolje, vendar še enega zadetka, s katerim bi srečanje mirno pripeljali do konca, ni so dosegli. So ga pa zato dobili. V 33. minuti je Bendtnerju lepo podal Rommedahl, napadalec Arsenala je tako izid izenačil. Rommedahl in Tomasson sta se nato zapletla, potem ko je veliko napako v obrambi storil Song. Malce pred koncem polčasa sta Kamerun šokirala Eto'o in Emana, prvi je zadel vratnico, drugi pa je zgrešil prazna vrata.

Tudi drugi polčas je bil izjemno živahen. Kamerunci so zvrstili nekaj obetavnih napadov, nato pa je sledil odgovor Dancev. Rommedahl se je poigral s kamerunsko obrambo, žogo poslal v spodnji levi kot in, kot se je izkazalo, zadel za zmago. Ni pa bilo še konec priložnosti. Makoun je grešil pri Kameruncih, podobno je počel tudi Webo, pri Dancih pa je bil nenatančen Tomasson. Kamerun je do konca tekme močno pritiskal in skušal vsaj izenačiti, vendar je Afričanom zmanjkalo časa.

SP 2010 Kamerun Danska Dennis Rommedahl
(vir: Getty Images)

SP 2010 Kamerun Danska Nicolas Nkoulou Simon Poulsen
(vir: Getty Images)

SP 2010 Kamerun Danska  Sebastien Bassong Nicklas Bendtner
(vir: Getty Images)

SP 2010 Kamerun Danska
(vir: Getty Images)


Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE