Uredništvo    15. junij 2010
Cristiano Ronaldo ostal le pri vratnici

Nič od spektakla

Druga današnja tekma na svetovnem prvenstvu se je končala z najbolj dolgočasnim rezultatom. Slonokoščena obala in Portugalska sta remizirali z izidom 0:0.
SORODNE NOVICE
Zakaj, gospod selektor?
15.6.2010 | Mednarodni nogomet
Avstralci iščejo novega selekt...
22.11.2017 | Mednarodni nogomet
Poljaki zvito v prvi boben
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Med deveterico evropskih tudi ...
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Sloni hitro odslovili Wilmotsa
15.11.2017 | Mednarodni nogomet
Tudi Španci v Rusijo z retro d...
7.11.2017 | Mednarodni nogomet
Štadion: Nelson Mandela Bay, Gledalcev: 37034, Sodnik: Larrionda (Urugvaj)
Slonokoščena obala: Boubacar Barry, Guy Demel, Kolo Toure, Didier Zokora, Yaya Toure, Emmanuel Eboue (od 89. Ndri Romaric), Siaka Tiene, Gervinho (od 82. Abdel Kader Keita), Cheikh Tiote, Aruna Dindane, Salomon Kalou (od 66. Didier Drogba).
Trener: Sabri Lamouchi
Portugalska: Eduardo, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, Paulo Ferreira, Fabio Coentrao, Deco (od 62. Tiago), Raul Meireles (od 85. Ruben Amorim), Pedro Mendes, Liedson, Danny (od 55. Simao), Cristiano Ronaldo.
Trener: Fernando Santos

Toliko talenta, toliko nogometnih velemojstrov na kupu, vendar – nič zadetkov! To je izkupiček prvega obračuna v skupini smrti med Portugalsko in Slonokoščeno obalo, ki ni navdušil. Izenačena tekma se je končala z rezultatom 0:0. Bolj so bili razočarani Portugalci.

Tako kot večina tekem prvega kroga tudi na tej v uvodnih minutah nismo videli nič pretresljivega. Slonokoščena obala je začela brez Didierja Drogbaja, ki pa je sedel na klopi in se pripravljal za vstop v igro v drugem polčasu. Prvi je resno zapretil Cristiano Ronaldo, ki je v deseti minuti streljal z razdalje 35 metrov in stresel vratnico. Nato so poizkušali Sloni, vendar niso bili niti blizu zadetku.

Kmalu po začetku drugega polčasa se je za strel proti portugalskim vratom odločil Salomon Kalou, vendar se portugalski vratar Eduardo ni dal. Tri minute zatem so preko Liedsona poizkušali Portugalci, vendar je bil prav tako neuspešen. V 71. minuti so Portugalci dosegli celo zadetek, vendar iz prepovedanega položaja, zato ga je sodnik razveljavil. Cristiano Ronaldo je v 80. minuti poizkušal s prostega strela, vendar je meril previsoko. Pri Slonokoščeni obali je poizkušal Toure, ki pa se pred portugalskimi vrati ni najbolje znašel. Na razmočenem igrišču se rezultat do konca srečanja ni spremenil, pred koncem sta se sicer zvrstili priložnosti Amorima in Drogbaja, vendar zadetka nismo videli.

SP2010 Slonokoščena obala Portugalska Guy Demel Cristiano Ronaldo
(vir: Getty Images)

SP2010 Slonokoščena obala Portugalska Salomon Kalou Pedro Mendes
(vir: Getty Images)

SP2010 Slonokoščena obala Portugalska Cristiano Ronaldo Guy Demel (D) Emmanuel Eboue (L)
(vir: Getty Images)

SP2010 Slonokoščena obala Portugalska Simao  Didier Drogba
(vir: Getty Images)

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
OGLAŠEVANJE