Uredništvo    19. junij 2010
Zadostoval je zadetek Sneijderja

Nizozemci v osmini finala

Nizozemci so naslednji potniki v osmino finala. "Oranžni" so namreč v drugem krogu z zadetkom Wesleya Sneijderja premagali Japonsko.
SORODNE NOVICE
Bas Dost: Zabil 37 golov, a ga...
23.11.2017 | Mednarodni nogomet
Avstralci iščejo novega selekt...
22.11.2017 | Mednarodni nogomet
Poljaki zvito v prvi boben
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Med deveterico evropskih tudi ...
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Selektor za šest mesecev
9.11.2017 | Mednarodni nogomet
Tudi Španci v Rusijo z retro d...
7.11.2017 | Mednarodni nogomet
Štadion: Durban, Gledalcev: , Sodnik: Baldassi (Argentina)
Nizozemska: Maarten Stekelenburg, Gregory Van der Wiel, Giovanni Van Bronckhorst, Joris Mathijsen, John Heitinga, Rafael Van der Vaart (od 72. Eljero Elia), Wesley Sneijder (od 83. Ibrahim Afellay), Mark van Bommel, Nigel de Jong, Dirk Kuyt, Robin van Persie (od 88. Klaas-Jan Huntelaar).
Trener: Danny Blind
Japonska: Eiji Kawashima, Yuji Nakazawa, Yuichi Komano, Marcus Tulio Tanaka, Yuto Nagatomo, Yasuhito Endo, Daisuke Matsui (od 64. Shunsuke Nakamura), Yuki Abe, Makoto Hasebe (od 77. Shinji Okazaki), Keisuke Honda, Yoshito Okubo (od 77. Keiji Tamada).
Trener: Javier Aguirre

Nizozemcem je uspelo - uvrščeni so v osmino finala. Tulipani so si prostor med 16 najboljših reprezentanc na svetu zagotovili z zmago nad borbeno Japonsko.

Prvi polčas obračuna med Nizozemsko in Japonsko je bil, milo rečeno, za v pozabo. V dobre pol ure igre smo videli vsega dve priložnosti, po eno na vsaki strani, pa še to brez pravega strela v okvir gola. Nizozemci so imeli žogo sicer precej več v svojih nogah. Nizozemci v prvem polčasu nikakor niso uspeli prebiti goste japonske obrambe, Japonci pa so na drugi strani poizkušali predvsem iz prekinitev.

Nizozemci so se v drugem polčasu malce bolj odprli. Najprej je dvakrat neuspešno poizkušal Van Persie, nato pa je Sneijder, ki je tudi s pomočjo nerodnega posredovanja japonskega vratarja, zadel za 1:0 in Nizozemski odprl vrata osmine finala. Japonci so se v trenutku zavedli, da potrebujejo zadetek in nemudoma speljali nekaj obetavnih akcij. Še najlepšo priložnost za izenačenje je imel Okazaki, ki se je sam znašel pred nizozemskim vratarjem Stekelenburgom, vendar je streljal čez gol.

SP 2010 Nizozemska Japonska Rafael Van der Vaart, Yuichi Komano
(vir: Getty Images)

SP 2010 Nizozemska Japonska Rafael Van der Vaart, Yuto Nagatomo, Yuki Abe
(vir: Getty Images)

SP 2010 Nizozemska Japonska Okubo Nigel, De Jong, John Heitinga
(vir: Getty Images)

SP 2010 Nizozemska Japonska Eiji Kawashima
(vir: Getty Images)

SP 2010 Nizozemska Japonska Wesley Sneijder
(vir: Getty Images)


Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE