Uredništvo    24. junij 2010
Remi Paragvaja in Nove Zelandije

Paragvaj prvi v skupini F

Prvo mesto v skupini F je malce nepričakovano zasedel Paragvaj, ki je danes remiziral z Novo Zelandijo, ki se od svetovnega prvenstva poslavlja brez poraza.
SORODNE NOVICE
Avstralci iščejo novega selekt...
22.11.2017 | Mednarodni nogomet
Poljaki zvito v prvi boben
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Med deveterico evropskih tudi ...
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Tudi Španci v Rusijo z retro d...
7.11.2017 | Mednarodni nogomet
Nemci predstavili nove drese
7.11.2017 | Mednarodni nogomet
Žreb mundiala bo poenostavljen
15.9.2017 | Mednarodni nogomet
Štadion: Polokwane, Gledalcev: 34850, Sodnik: Nishimura (Japonska)
Paragvaj: Justo Villar, Paulo Da Silva, Denis Caniza, Julio Cesar Caceres, Claudio Morel Rodriguez, Enrique Vera, Victor Caceres, Cristian Miguel Riveros, Roque Santa Cruz, Nelson Valdez (od 67. Edgar Benitez), Oscar Cardozo (od 66. Lucas Barrios).
Trener: Gerardo Martino
Nova Zelandija: Mark Paston, Tony Lockhead, Winston Reid, Ivan Vicelich, Ryan Nelsen, Tommy Smith, Leo Bertos, Simon Elliott, Shane Smeltz, Chris Killen (od 79. Jeremy Brockie), Rory Fallon (od 69. Chris Wood).
Trener: Ricki Herbert

Paragvaj
, ki na tem svetovnem prvenstvu ni pokazal nič posebnega, a odigral solidno, je prvi v skupini F. Južnoameričani so s pridom izkoristili spodrsljaj Italije in se s točko proti borbeni Novi Zelendijia, ki se je izkazal za vse kaj drugega kot za totalnega "outsiderja", zasluženo zavihteli na prvo mesto.

Prvi poizkus na tekmi je pripadel Novi Zelandiji, Shane Smeltz je bil z razdalje dvajsetih metrov nenatančen. Nova Zelandija je začela dobro. V 13. minuti je Paragvaj imel priložnost preko Riverosa, ki pa ni bil natančen. Paragvajci so pritisnili, a je bil Caniza nenatančen. Isti igralec je poizkušal tudi v 25. minuti, vendar bil znova nenatančen. Prvi polčas ni postregel z recimo "totalnim nogometom" oziroma "jogo bonito", nobena od reprezentanc ni želela preveč tvegati, igra je bila na trenutke raztrgana in ne preveč lepa za oko.

Tudi drugi polčas so bolje začeli Novozelandci, vendar njihov poizkus v 47. minuti ni ostal realiziran, Eliott je bil le za las nenatančen. Nato so znova pritisnili Paragvajci. V 60. minuti je Caniza streljal z razdalje petih metrov, vendar se je žoga odbila od Eliotta in za las zgrešila mrežo. Paragvaj je bil v tem delu tekme boljši nasprotnik, vendar trdne obrambe Nove Zelandije ni uspeval prebijati. V 75. minuti je bila pred vrati Paragvaja velika gneča, streljal je Barrios, Paston je njegov strel ubranil, žoga pa je nato končala v njegovih rokah. Omeniti velja še dobro izveden prosti strel Santa Cruza z razdalje 30 metrov, s katerim pa Paston ni imel pretiranih težav.

SP 2010 Paragvaj Nova Zelandija Roque Santa Cruz Mark Paston
(vir: Getty Images)

SP 2010 Paragvaj Nova Zelandija Tommy Smith Roque Santa Cruz
(vir: Getty Images)

SP 2010 Paragvaj Nova Zelandija Nelson Valdez  Leo Bertos
(vir: Getty Images)


Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE