Uredništvo    25. junij 2010
Slonokoščena obala uničila Korejo

Sloni kljub zmagi ostali praznih rok

Slonokoščena obala je dobila svojo tretjo tekmo na svetovnem prvenstvu. Premagala je Severno Korejo. Sloni kljub zmagi odhajajo domov.
SORODNE NOVICE
Avstralci iščejo novega selekt...
22.11.2017 | Mednarodni nogomet
Poljaki zvito v prvi boben
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Med deveterico evropskih tudi ...
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Sloni hitro odslovili Wilmotsa
15.11.2017 | Mednarodni nogomet
Tudi Španci v Rusijo z retro d...
7.11.2017 | Mednarodni nogomet
Nemci predstavili nove drese
7.11.2017 | Mednarodni nogomet
Štadion: Nelspruit, Gledalcev: 34763, Sodnik: Undiano (Španija)
 
0 : 1
 
0 : 2
 
0 : 3
Severna Koreja: Ri Myong-Guk, Ri Kwang-Chon, Pak Chol-Jin, Cha Jong-Hyok, Ri Jun-Il, Pak Nam-Chol, Mun In-Guk (od 67. Choe Kum-Chol), Ahn Young-Hak, Ji Yun-Nam, Hong Jong-Jo, Jong Tae-Se.
Trener: Kim Jong-Hun
Slonokoščena obala: Boubacar Barry, Kolo Toure, Arthur Boka, Gervinho (od 64. Salomon Kalou), Emmanuel Eboue, Ndri Romaric (od 79. Seydou Doumbia), Didier Zokora, Yaya Toure, Abdel Kader Keita (od 64. Aruna Dindane), Cheikh Tiote, Didier Drogba.
Trener: Sabri Lamouchi

Dvoma o zmagovalcu na obračunu Slonokoščene obale in Severne Koreje ni bilo. Že od prve minute je bilo jasno, da se bodo treh točk veselili Afričani, ki pa vseeno niso bili preveč veseli, kajti zmaga jih ni peljala v osmino finala. Tja sta se namreč uvrstili Portugalska in Brazilija.

Že v prvi minuti so si izrazito favorizirani Afričani priigrali priložnost za zadetek. Keita se je znašel osamljen pred vratarjem Severne Koreje, ki pa je udarec nogometaša Slonokoščene obale ubranil. Sloni so silovito pritisnili, zanje je danes namreč "igrala" zgolj visoka zmaga. Korejci so v naslednjih minutah malce umirili igro. V osmi minuti je poizkušal Romaric, vendar je bil neuspešen. Slonokoščena obala je prvi zadetek dosegla že v deseti minuti, vendar je bil Drogba v prepovedanem položaju. V štirinajsti minuti pa končno zadetek. Yaya Toure je zadel z razdalje dobrih petnajst metrov. Kmalu po doseženem zadetku so Afičani zadeli še vratnico in v 20. minuti še drugi zadetek. Korejci so bili v prvem delu igre bolj ali manj nemočni, priigrali so si le dve priložnosti, pa še ti dve iz prekinitev. Pred koncem prvega polčasa je imel lepo priložnost za zadetek še Gervihno, a je bil za las nenatančen.

Drugi polčas se je začel brez menjav na obeh straneh. Po pričakovanjih se je do prve priložnosti v drugem delu dokopala Slonokoščena obala. Eboue je bil glavni organizator, vendar je severnokorejski vratar ponovno preprečil zadetek. Gol je praktično visel v zraku. Afričani so se s prednostjo očitno zadovoljili, kajti v napadu niso bili več tako ostri kot prej, a so kljub temu imeli iniciativo. Do konca srečanja je padel le še en zadetek, in sicer je Slonokoščena obala zadetek dosegla v 82. minuti. Zadel je Kalou. Do konca srečanja bi lahko padel še kakšen zadetek, vendar je ostalo pri 3:0.

SP 2010 Severna Koreja Slonokoščena obala Didier Drogba
(vir: Getty Images)

SP 2010 Severna Koreja Slonokoščena obala Didier Drogba
(vir: Getty Images)

SP 2010 Severna Koreja Slonokoščena obala Emmanuel Eboue An Young-Hak
(vir: Getty Images)

SP 2010 Severna Koreja Slonokoščena obala Yaya Toure
(vir: Getty Images)


Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE