Aluminij ni bil konkurenčen nasprotnik: Olimpija si je popravljala gol razliko

Petarda na Stožicah, Olimpija je danes povozila Aluminij, ki ostaja prikovan na dno lestvice Prve lige.

Uredništvo
20. april 2024

Olimpija
5 : 0
550 gledalcev
Sod.: Bojan Mertik

Aluminij
 
 
1 : 0
 
 
 
2 : 0
 
3 : 0
 
4 : 0
 
5 : 0
 
Olimpija: Aluminij:

Olimpija (Foto: pigac.si)

Olimpija je danes gostila Aluminij in bila na misiji, da si nekoliko popravi okus po bolečem porazu na derbiju proti Mariboru. Gostje so sicer zapretili prvi, toda domača ekipa je bila tista, ki se je veselila vodstva v 19. minuti. Vezist Doffo se je izkazal z odlično podajo v tranziciji, Durdov pa je bil sicer v zahtevnem položaju, toda to ga ni ustavilo – 1:0.

Dve minuti kasneje je branilec Marcel Ratnik presenetil s pravo bombo s kakšnih 30 metrov, Aluminij je v tem primeru rešila prečka.

Zgodaj v nadaljevanju so Ljubljančani prednost podvojili. Spet bomba z razdalje, tokrat je udaril Agba in zatresel prečko, toda potem se je žoga od vratarja Jovanovića odbila v mrežo za 2:0. V 54. minuti je bilo danes že 3:0 za Olimpijo.

Silva je peljal akcijo po desni, povratna podaja v kazenski prostor, spet je bil na pravem mestu Durdov in zabil še drugič danes.

Tekma je bila odločena v 75. minuti. Takrat je krilni napadalec Marko Brest zabil svojim bivšim, lepo asistenco Motike je z glavo pretvoril v zadetek za 4:0. Nekdanji član Aluminija je vtekel v kazenski prostor, tam pa ga gostje niso dobro pokrili. Kidričani so bili konkurenčni prvih 15 minut tekme, potem pa jih je zmanjkalo. Ostali bodo na zadnjem mestu.

Toda ni bilo še konec, tudi Pedro Lucas se je vpisal med strelce! Za 5:0 je v mrežo pospravil odbitek po strelu Fadide v 81. minuti.

 

Standings provided by Sofascore