Če je treba, tudi s tabletami: Iličić čuti, da je to pravi Maribor, a se še ne želi zadovoljiti

Sredino tedna je na slovenskem nogometnem prostoru zaznamoval večni derbi med Olimpijo in Mariborom, ob koncu tedna pa bo že čas za nove prvoligaške podvige. Vijolice bodo doma gostile najbolj prijetno presenečenje pomladi.

Uredništvo
19. april 2024

Josip Iličić z Mariborom pričakuje Rogaško. (Foto: pigac.si)

Če je v boju za naslov državnega prvaka odločitev praktično jasna, Celjane le še dnevi ločijo od lovorike, pa so preostala vprašanja še zelo odprta. S sredino zmago Maribora v Stožicah se je znova vnel boj za drugo mesto na tabeli, kjer sicer še vedno stanuje ljubljanska Olimpija.

“Spomnim se tekem iz mojega prvega obdobja tukaj, občutki iz leta 2010 so najlepši v karieri, pa sem igral tudi pred 60, 70 tisoč navijači. Pred domačimi, prijatelji, družino, pred svojim občinstvom je najlepše igrati. Ko v svoji državi igraš derbi, je to nekaj posebnega. Takšnih tekem bi moralo biti pri nas še več, sploh zaradi ozračja na tribunah. Igrati brez publike je nesmisel. To nam daje adrenalin, na prazen stadion se je težko privaditi,” je za klubsko spletno stran dejal Josip Iličić.

Nekdanji zvezdnik Atalante in slovenske reprezentance je med derbijem v Stožicah utrpel poškodbo, ki pa ga ni preveč ovirala, da ne bi pokazal širok repertoar svojega znanja in sposobnosti. Vse to bodo Štajerci potrebovali tudi v nedeljo, ko bodo v Ljudskem vrtu gostili Rogaško.

“Zgodila se mi je nesreča na način, za katerega sploh nisem vedel, da je mogoč. Izpahnil sem si prst, prisotna je bila močna bolečina, a je zdravnik rešil zadevo tako dobro, da sem lahko nadaljeval z igro. Popil sem dve tableti in se vrnil na igrišče. To je zdaj znova tisti pravi Maribor. To je tisto, zaradi česar sem se vrnil," je še dodal Iličić.

Anteja Šimundžo in druščino bo veselilo spoznanje, da Rogaško pričakujejo v Ljudskem vrtu. Če bi štele le domače tekme, bi na vrhu prvenstvene razpredelnice namesto Celjanov namreč kraljevali Mariborčani: na 15 srečanjih pod Kalvarijo so vpisali 37 točk, skoraj enkrat več kot na 16 tekmah v gosteh (19). Jasno, pred sredinim kompletom je bila vijoličasta statistika še nekoliko bolj skopa, pravzaprav je imel med vsemi prvoligaši slabšo bero le Aluminij (15).

 

Standings provided by Sofascore