Tonči Žlogar je na krilih Maroše prišel do svoje druge ligaške zmage na trenerski klopi Mure

Skoraj mesec dni je trajalo, toda Mura je pod vodstvom nekdanjega slovenskega reprezentanta vknjižila nov paket treh točk v Prvi ligi.

Uredništvo
20. april 2024

Radomlje
1 : 2
300 gledalcev
Sod.: Alen Borošak

Mura
 
0 : 1
 
 
 
 
1 : 1
 
 
1 : 2
 
 
 
 
Radomlje: Mura:

(Foto: pigac.si)

Radomljani se nahajajo šele na predzadnjem mestu v Prvi ligi, zato nujno potrebujejo točke, da bi obstali med slovensko elito tudi v prihodnji sezoni. Danes so gostili Muro in se že zgodaj znašli v zaostanku. Ben Cottrell je odvzel žogo in zaposlil Marošo, ki je odlično zaključil za 1:0. Mlinarji so se vrnili še pred odmorom, zadel pa je izkušeni Uroš Korun.

V isti akciji se je kar dvakrat stresla prečka Mure, potem pa je 36-letni branilec žogo vendarle še potisnil v mrežo za izenačenje na 1:1.

V 73. minuti pa je Mura povedla. Šlo je za odličen protinapad, Maroša je z dolgo podajo v ogenj poslal Čakša, ki je iz igre vrgel branilca Radomelj, preden je oddrvel proti vratom in kakovostno zaključil za 2:1. Domača ekipa je vse stavila v napad.

Toda zadetka za izenačenje ni našla, Mura je vknjižila svojo deseto zmago v tej sezoni Prve lige, zaseda šesto mesto na lestvici.


Standings provided by Sofascore