Uredništvo    18. avgust 2018
1. SNL, 5. krog

Aluminij diha za vrat vodilnima

Aluminij je na drugi sobotni tekmi 5. kroga visoko s 3:0 premagal vnovič bledi Rudar in se vodilnemu Mariboru približal zgolj na točko zaostanka. Dva gola Francesca Tahiraja.
SORODNE NOVICE
Po Gubercu v Kopru znova tudi ...
21.1.2019 | Slovenski nogomet
Melnjak odhaja iz Domžal
21.1.2019 | Slovenski nogomet
Olimpiji ponujen stari znanec,...
20.1.2019 | Slovenski nogomet
Domžale so se nepričakovano op...
19.1.2019 | Slovenski nogomet
Video: Mladi Žugelj zablestel ...
19.1.2019 | Slovenski nogomet
Osijek je "šolal" in povsem ra...
19.1.2019 | Slovenski nogomet
Štadion: , Gledalcev: , Sodnik:
3 : 0
Aluminij: Luka Janžekovič, Dejan Petrović, Anton Rogina, Lucas Mario Horvat, Erik Gliha (od 83. Aljaž Ploj), Ivan Kontek, Francesco Tahiraj (od 86. Tadej Trdina), Damir Grgić, Matic Vrbanec, Alen Krajnc, Rok Kidrič.
Trener: Oliver Bogatinov
Rudar: Marko Pridigar, Josip Tomašević, Ivan Vasiljević, Robert Pušaver, David Hrubik (od 16. Ante Solomun), Anže Pišek (od 46. Matej Šantek), Domagoj Muić, Klemen Bolha, Leon Črnčič, Dominik Radić, Milan Tučić.
Trener: Marijan Pušnik
(foto: pigac.si)
Aluminij iz Kidričevega je sezono začel kot ekipa, ki naj bi bila obsojena na bitko za obstanek, po petih krogih pa varovanci Oliverja Bogatinova presenetljivo zasedajo tretje mesto s kar tremi zmagami na prvih petih tekmah. Zadnja žrtev razigranih šumarjev je bil velenjski Rudar, ki je na drugi strani sezono začel krepko pod pričakovanji in po novem porazu ostaja pribit tik pod začelje lestvice.

Aluminij je povedel v prvem polčasu, ko je Francesco Tahiraj sam stekel proti vratarju Rudarja Marku Pridigarju in dosegel prvi zadetek na tekmi. Albanski nogometaš je imel v 33. minuti še eno priložnost za zadetek, a je v zadnjem trenutku posredoval branilec Rudarja Josip Tomašević.

V peti minuti nadaljevanja se je Aluminij še bolj odlepil od svojih tekmecev. Po levi strani je pobegnil Anton Rogina, izigral Roberta Pušaverja in z diagonalnim strelom premagal še Pridigarja. Končni izid tekme je v 76. minuti postavil razigrani Tahiraj, ki je bil natančen z roba kazenskega prostora.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE