Uredništvo    30. april 2017
1. SNL, 31. krog

Aluminij je skočil na varno

Aluminij je na derbiju začelja lestvice zanesljivo s 3:1 premagal Radomlje in tako po dolgem času skočil na osmo mesto prvenstvene lestvice. Zdaj se s playoffom za obstanek spogleduje Krško.
SORODNE NOVICE
Darko Milanič: Leto 2017 izjem...
10.12.2017 | Slovenski nogomet
Sneg je odnesel 19. krog 1. SN...
9.12.2017 | Slovenski nogomet
Gregor Bajde v Mariboru do 202...
7.12.2017 | Slovenski nogomet
Krško in Triglav kaznovana zar...
7.12.2017 | Slovenski nogomet
Mešanović na radarju Herthe?
7.12.2017 | Slovenski nogomet
Milanič v Mariboru do 2021!
5.12.2017 | Slovenski nogomet
Štadion: Športni park Aluminij, Gledalcev: 300, Sodnik: Matej Jug
1 : 0
 
2 : 0
 
 
 
3 : 0
 
 
 
 
 
 
3 : 1
Aluminij: Luka Janžekovič, Mateo Damiš, Vedran Turkalj, Sanin Muminović, Žiga Škoflek, Derrick Mensah (od 78. Dejan Petrović), Milan Kocić, Matic Vrbanec, Lovro Bizjak, Denis Vezjak, Blaž Kramer (od 74. Vedran Mesec).
Trener: Slobodan Grubor
Radomlje: Aljaž Ivačič, Rok Jazbec, Tin Karamatić, Tine Hlede, Grega Marinšek (od 46. Gal Primc), Josip Balić (od 57. Marko Nunič), Domen Jugovar, Marko Kovjenič (od 47. Mika Rokavec), Filip Janković, Luka Cerar, Kristijan Šipek.
Trener: Adnan Zildžović
(foto: uradna spletna stran kluba)
Aluminij je na prvi sobotni tekmi 31. kroga doma upravičil vlogo favorita proti Radomljam ter s tremi točkami skočil na osmo mesto, ki avtomatično zagotavlja obstanek med najboljšimi.

Gostitelji so večino dela opravili že v prvem delu igre, ko je bila še posebej razpoložena naveza Blaž Kramer - Žiga Škoflek.  V 12. minuti je po podaji Škofleka Kramer z natančnim strelom z roba kazenskega prostora premagal radomljskega vratarja Aljaža Ivačića, šest minut kasneje pa sta oba igralca Aluminija zamenjala vlogi, saj se je tokrat v vlogi asistenta izkazal Kramer, v vlogi strelca pa Škoflek. Vseh dvomov o zmagovalcu je bilo konec v 35. minuti, ko se je po dolgi podaji Milana Kocića s prostega strela Kramer povsem sam znašel pred Ivačičem in dosegel svoj drugi zadetek na tekmi. Mladi napadalec Aluminija v zadnjem času kaže odlično strelsko formo, saj je na zadnjih sedmih prvenstvenih tekmah dosegel kar štiri zadetke.

Radomlje so v četrti minuti nadaljevanja z lepim zadetkom Luke Cerarja znižale zaostanek, v končnici tekme pa je imel Aluminij preko Škofleka in Lovra Bizjaka dve lepi priložnosti za še višjo zmago, a se izid ni več spreminjal.

Aluminij bo v naslednjem krogu gostoval v Krškem,kjer bi si v primeru zmage priigral odlično izhodišče v bitki za obstanek v ligi oziroma v izogib dodatnim kvalifikacijam.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE