Uredništvo    15. september 2018
1. SNL, 8. krog

Janžeković in Sorčan poskrbela za remi

Aluminij in Gorica sta po remiju brez zadetkov zadržala visoki pozicji na lestvici, glavni zvezdi obračuna pa sta bila vratarja obeh ekip, Luka Janžeković na doma in Grega Sorčan na gostujoči strani.
SORODNE NOVICE
Maribor nerazpoložen in brez g...
23.1.2019 | Slovenski nogomet
Nova okrepitev Olimpije s Koml...
23.1.2019 | Slovenski nogomet
Še en odhod iz Olimpije
23.1.2019 | Slovenski nogomet
Osijek razbil še enega slovens...
23.1.2019 | Slovenski nogomet
Kadrovski vihar zajel tudi Oli...
23.1.2019 | Slovenski nogomet
Oražem: Odškodnina za Melnjaka...
23.1.2019 | Slovenski nogomet
Štadion: , Gledalcev: , Sodnik:
Aluminij: Luka Janžekovič, Sanin Muminović, Nemanja Jakšić, Ilija Martinović, Lucas Mario Horvat, Dejan Petrović, Anton Rogina, Aljaž Ploj, Damir Grgić, Francesco Tahiraj, Tadej Trdina (od 77. Marcel Kene).
Trener: Oliver Bogatinov
Gorica: Gregor Sorčan, Uroš Celcer, Adis Hodžić, Žiga Lipušček, Matteo Tomiček, Rok Grudina, Jaka Kolenc, Andrej Kotnik (od 61. Nik Jermol), Bede Amarachi Osuji, Andrija Filipović (od 79. Semir Smajlagić), Rok Bužinel (od 56. Mark Gulić).
Trener: Nermin Bašić
(foto: SPS)
V Kidričevem je obračun ekip izpod samega vrha lestvice na tribune privabil zelo skromno število gledalcev. Ti resda niso videli zadetkov, a kljub temu priložnosti na obeh straneh ni manjkalo. Obe ekipi sta se v času reprezentančnega premora okrepili, a danes ne Elvir Maloku (Aluminij) ne Vladimir Orsolić (Gorica) nista kandidirala za nastop.

Aluminij je imel prvo veliko priložnost že v četrti minuti, ko je Francesco Tahiraj, eden najbojših igralcev ekipe iz Kidričevega v zadnjem času, za las meril mimo vrat. V 26. minuti so imeli gostitelji po protinapadu še eno veliko priložnost za gol, a je vratar mlade reprezentnace Grega Sorčan dobil obračun iz oči v oči s Tadejem Trdino.

Gorica je najbolj zapretila v 22. minuti, ko je domači vratar Janžekovič posredoval po strelu Jake Kolenca.

V 55. minuti se je znova izkazal Sorčan, ki je posredoval po strelu Lucasa Horvata, štiri minute kasneje pa je v zaključku znova zatajil Trdina. V 70. minuti je Aluminij po izključitvi povratnika v moštvu Sanina Muminovića ostal z desetimi, gostje pa bi številčno premoč skorajda okronali v 83. minuti, ko je po strelu rezervista Semirja Smajlagića Janžekovič žogo odbil v vratnico. Domači vratar se je izkazal tudi v zadnjih sekundah tekme, ko je uspešno posredoval po strelu Jermola.

 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE