Uredništvo    28. februar 2017
V Celju so napovedali podvojitev letnega proračuna

Celjani napovedali velike načrte

V Celju so predstavili strategijo sodelovanja z novim tujim partnerjem, napovedali podvojitev letnega proračuna, "patriotsko" usmeritev in izrazili prepričanje, da Ukrajinci klubu odpirajo vrata v svet.
SORODNE NOVICE
Kazen Olimpiji za skandiranje ...
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Video: Trifković s prostega st...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Rudar se vrača na tretje mesto
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Branko Ilić: Izgubili tekmo, n...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Danes na sporedu meglena tekma
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Mura zavezala kravato Fužinarj...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
(foto: nkcelje.si)
V Celju so organizirali tiskovno konferenco, na kateri je bilo govora o prihodnosti kluba, ki bo naslednjih pet let tesno sodeloval s tujim partnerjem, konkretneje s češkim podjetjem K Partners Sport Management, pri katerem ključne položaje zasedajo različni posamezniki iz Ukrajine.

Omenjeno podjetje je skupaj s celjskim nogometnim klubom ustanovilo podjetje FC Celje d.o.o., v katerem bo lastniški delež obeh strani enakovreden. Celjani so sporočili, da je bil "prvi izmed obrokov investitorja v letošnji sezoni že nakazan v klubski proračun", po novem pa naj bi z vložkom novega partnerja letni proračun kar dvakrat višji kot doslej. V Celju so postregli tudi z nekaterimi številkami in sicer naj bi bilo za klubsko akademijo - to bo odslej vodil nekdanji predsednik Šampiona iz Celja Jani Žilnik - namenjenih 250 tisoč evrov, kar je za slovenske razmere seveda kar lep znesek.

V klubu so ponosno predstavili nov strokovni štab, ki ga bodo tvorili trener Igor Jovičević, njegov pomočnik Jurij Beno in "direktor za transferje" Mihajlo Gulordava, v Celju pa so prepričani, da omenjeni posamezniki - nad njimi bo bdel direktor kluba Ihor Dedišin - prinašajo zagotovilo, da bo klub "lahko napredoval organizacijsko, športno, na področju skavtinga, na področju Akademije, na področju marketinga in tako dalje. S pomočjo izkušenj, ki jih investitor prinaša v naš klub, bo imel NK Celje odprta vrata v svet."

Đorđević ostaja predsednik

V klubu so predstavili tudi novo organizacijsko strukturo. Upravni odbor kluba bodo tvorili predsednik Stevan Đorđević, Rafael Brance, Bojan Šrot, Ihor Dedišin in Andrij Krupenko, generalni direktor kluba bo Ihor Dedišin, poslovni direktor pa Zoran PodkoritnikSpasoje Bulajić bo še naprej športni direktor, akademijo bo vodil Jani Žilnik, za prestope bo odgovoren Mihajlo Gulordava, tehnični vodja pa bo rekorder po številu nastopov v majici Celja Sebastjan Gobec.

Celje
(foto: nkcelje.si)


Celju so kot poudarili tudi strategijo za prihodnost, ki bo po njihovih besedah usmerjena "patriotsko".

"Prvi cilj je razvoj nogometašev. S tem bo lahko NK Celje v prihodnosti kandidiral za odmevne rezultate. V letošnji sezoni, ko se je sodelovanje šele začelo, pa je cilj četrto mesto, saj je poleti želja igranja v kvalifikacijah za Evropo. Usmeritev kluba želi biti ‘patriotska’, torej z ljubeznijo do kluba v lokalnem okolju in doma vzgojenimi nogometaši. Igralce, ki bodo v prihodnje podpisovali za NK Celje, se bo iskalo po ključu: domači igralec iz Celja oziroma iz bližnje okolice, šele nato se bo pogledalo drugod po Sloveniji, čisto na koncu pa če potrebnega profila nogometaša za določeno pozicijo v določenem trenutku ne bo na voljo, se bo pripeljali nogometaša iz tujine.,"
so zapisali na klubski spletni strani.

Celjani so na isti tiskovni konferenci predstavili sedmerico novincev, ki bi težko bili bolj v nasprotju z zgoraj omenjeno strategijo in sicer gre za sedmerico tujcev Jucieja Lupeto, Adama Mitchella, Ihorja Košmana, Tomislava Barišića, Luko Belića, Lovreja Cveka in Gorana Galešića.

V Celju so še slavnostno podpisali pogodbo z mladim upom Janezom Piškom, ki je na tiskovni konferenci podaljšal pogodbo do leta 2019.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 34
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
AmaterCE 2.3.2017, 13:49 Prijavi komentar
"boste videli celjski", pusti pijačo... Lahko "pravno" obrneš sistem, davkarije pa to ne zanima kaj dosti. Le glejte, da boste vse davke pošteno plačali, ko boste prelivali sredstva. ;)
celjski 2.3.2017, 13:29 Prijavi komentar
Hahahaha
AmaterCE 2.3.2017, 12:48 Prijavi komentar
Resen klub? Kupi sezonsko in jih hodi gledati. Verjetno vas bo 200 gledalcev zelo uživalo. Vsi skupaj z klubskimi bebci in "investitorji" pa uživajte, dokler se ne bodo začele kriminalistične preiskave. Tako, kot je zadeva zastavljena, se temu verjetno ne bo dalo izogniti.
retep 2.3.2017, 10:18 Prijavi komentar
Celjani postajajo resen klub. Če človek malo bolj decentno pogleda sestavo moštva...za zamislit ( dobra)!
korl 1.3.2017, 22:57 Prijavi komentar
Zadnje dogajanje v klubu me asocira na naslednje primerjave.Popovič- Šrot. Beara-Bulaic Mamici-Ukrajinci Guberac-Bulaic(Nikola) Prisilna poravnava(2mil dolga- Fc Celje ?
korl 1.3.2017, 22:44 Prijavi komentar
Pripeljali pa so fantastično okrepitev za pomoč Volasu v napadu z fascinantno statistiko: v šestih sezonah 34 nastopov(povprečno skoraj šest nastopov na sezono)in zastrašujoče realizacija 0 (nič)zadetkov.Okrepitev v pravem pomenu besede.
korl 1.3.2017, 22:36 Prijavi komentar
Celjski,kdo pa so Cvijanovic,Rahmanovic,Cvek, kolikor je meni poznano pred prihodom v Celje vsi na stranskem tiru brez kluba pa take igralske veličine kajne da?
korl 1.3.2017, 22:28 Prijavi komentar
Zanimivo je brati o patriotizmu, najprej preženejo iz kluba domače talente, pripeljejo pa igralce ala Košman, Belic ki po prikazanem nista sposobna nič več kot povprečni domači mladinci, nogometaša, ki več govori kot preteče ter zbere več kartonov kot nastopov ,večina njih pa z končnico na ič kar pač ni najbolj patriotsko(mogoče je dohtar mislil na kakšen njegov patriotizem).
uvzz 1.3.2017, 22:12 Prijavi komentar
Za bruhat; AKADEMIJA- ima rezultate in tudi uspešne , sposobne trenerje! Pa vi smešnica v obeh klubih. združevanje klubov še nikoli in nikjer ni prineslo nič! Nk Celje in Mali šampion sta na čistem repu raspredelnice 1.lige! In nenehno nergetanje nesposobnega žilnika pri Šrotu je to,da on kateri že svojo sposobnost izkaže ker je zaden z svojo ekip, izpade da bo rešitelj nogometa v Celju
korl 1.3.2017, 19:32 Prijavi komentar
Celjski sprašuje kdo bi si upal, ker si očitno samo od danes in ne poznaš včeraj, ti bom odgovoril, da se ne mučis preveč.Bila sta dva Rus in Rožman, pa če nisi preveč okupiran z investitorji si poglej takratne rezultate,ti bo mogoče kliknilo .
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE