Uredništvo    23. september 2018
1. SNL, 9. krog

Požeg Vancaš v Celju užalostil Muro

Izpad iz pokala Celjanov ni usodno zaznamoval, v prvenstvu so se hitro pobrali. Prvo četrtino sezone so zaključili z zmago proti Muri. Odločil je Požeg Vancaš.
SORODNE NOVICE
Po Gubercu v Kopru znova tudi ...
21.1.2019 | Slovenski nogomet
Melnjak odhaja iz Domžal
21.1.2019 | Slovenski nogomet
Olimpiji ponujen stari znanec,...
20.1.2019 | Slovenski nogomet
Domžale so se nepričakovano op...
19.1.2019 | Slovenski nogomet
Video: Mladi Žugelj zablestel ...
19.1.2019 | Slovenski nogomet
Osijek je "šolal" in povsem ra...
19.1.2019 | Slovenski nogomet
Štadion: Arena Z'dežele, Gledalcev: , Sodnik: Matej Jug
1 : 0
Celje: Matjaž Rozman, Amadej Brecl, Jure Travner, Lovro Cvek, Jan Andrejašič, Janez Pišek, Dušan Stojinovič, Jakob Novak (od 87. Žan Benedičič), Rudi Vancaš Požeg, Mitja Lotrič (od 75. Deni Štraus), Dario Vizinger (od 59. Elvir Ibišević).
Trener: Dušan Kosić
Mura: Matko Obradović, Žiga Kous, Klemen Šturm, Žan Karničnik (od 91. Mihael Rebernik), Špiro Peričić, Tomi Horvat (od 80. Amadej Maroša), Nik Lorbek, Alen Kozar, Matic Maruško, Rok Sirk, Luka Bobičanec.
Trener: Ante Šimundža
(foto: SPS)
Celjani so današnjo tekmo pričakali s slabo popotnico, izločeni so namreč bili iz pokala. Uvodne minute za domače moštvo niso bile obetavne, gostje, ki niso mogli računati na Kouterja in Šušnjaro, so prevzeli pobudo. Prvi konkreten strel smo videli šele v 23. minuti, ko je Šturm stresel prečko. Celjani so odgovorili preko Cveka, ki je s prostega strela meril čez gol. V naslednji minuti pa je že padel gol. Akcijo so izpeljali Novak, Pišek in strelec Rudi Požeg Vancaš. Celjani so po golu uspeli držati prednost vse do odhoda na odmor.

Prekmurci so v drugem polčasu iskali izenačenje, a danes niso bili dovolj konkretni. Horvat in Bobičanec sta sicer prišla do zaključka, a je pri Muri šepala realizacija. Bi pa lahko domače moštvo tekmo končalo z dvema doseženima zadetkoma, kajti v 85. minuti je Požeg Vancaš zadel le vratnico. Ostalo je pri izidu 1:0, ki je, razumljivo, razveselil domače moštvo. 
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE