Uredništvo    30. april 2017
1. SNL, 31. krog

Remi, ki najbolj ustreza Gorici

Celjani so na zadnji tekmi 31. kroga dvakrat povedli proti Kopru, a se morali na koncu vendarle zadovoljiti zgolj s točko. V bitki za četrto mesto še vedno najbolje kaže Gorici.
SORODNE NOVICE
Štraus se je vrnil v Celje
12.12.2017 | Slovenski nogomet
1. SNL: Najboljša enajsterica ...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
Prva liga: Črna jesen za slove...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
Zrinjski ga potiska v Maribor,...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
Čavarjev agent odlaša z Maribo...
11.12.2017 | Slovenski nogomet
Potrjeno: Pirić gre v Maribor
11.12.2017 | Slovenski nogomet
Štadion: Arena Petrol v Celju, Gledalcev: 400, Sodnik: Dejan Balažić
2 : 2
Celje: Matjaž Rozman, Tadej Vidmajer, Elvedin Džinić, Jure Travner, Lovro Cvek (od 56. Jucie Lupeta), Janez Pišek, Tomislav Barišić, Nino Pungaršek (od 78. Amar Rahmanović), Rudi Vancaš Požeg (od 74. Damir Hadžič), Goran Cvijanovič, Dalibor Volaš.
Trener: Dušan Kosić
Koper: Marijan Antolović, Šime Gregov, Matic Paljk, Toni Datković, Ivor Horvat (od 83. Haris Dedić), Ruben Belima, Marko Krivičić, Nermin Hodžić, Senijad Ibričić, Sandi Križman, Park In-Hyeok (od 46. Matej Pučko).
Trener: Igor Pamić
(foto: nkcelje.si)
Enaintrideseti krog državnega prvenstva se je sklenil z obračunom sosedov na lestvici Celja in Kopra, ki se skupaj z Gorico borita za četrto mesto in posledično za uvrstitev v evropske pokale. Remi tako najbolj ustreza prav Goričanom, ki so ne glede na remi proti Krškemu ohranili štiri točke prednosti pred Celjem in sedem pred Koprom.

Celjani so imeli prvo priložnost že v drugi minuti, ko je bil blizu uspehu Lovro Cvek. Kmalu zatem so preko Rubena Belime zapratili tudi gostje, koprski vratar Marijan Antolović pa je moral v nadaljevanju precej živahnega polčasa posredovati ob strelih Tomislava Barišića in Cveka. Celjani so povedli v 34. minuti, ko je po podaji Barišića žoga preletela Gorana Cvijanovića in končala pri mlademu upu Janezu Pišku, ki je zadel prazno mrežo in se veselil svojega prvenca v letošnji sezoni. Vodstvo je trajalo vsega osem minut, ko je po napaki celjskih branilcev Džinića in Barišića z desetih metrov natančno meril Hrvat Sandi Križman.

Celjani so vnovič povedli v 56. minuti, ko je po predložku iz kota Džinić žogo vrnil pred gol, tam pa je bil najspretnejši Dalibor Volaš, ki je dosegel že svoj 12. prvenstveni zadetek v letošnji sezoni. Tudi tokrat je vodstvo Celja trajalo le nekaj minuti, saj je v 60. minuti Senijad Ibričić z najlepšo potezo tekme prodrl v kazenski prostor in postavil končni izid tekme. Celjani so imeli do konca tekme še eno veliko priložnost za zmago, a je v 77. minuti strel Volaša končal v vratnici.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE