Miran Zore   1. avgust 2011
Celjani so dobro začeli letošnjo sezono

Tega niso pričakovali

Roman Bezjak, trenutno najboljši strelec Prve lige, opozarja, da se je sezona šele začela. Dve zmagi Celja sta v knežjem mestu vseeno poskrbeli za povečanje zanimanja med nogometnimi navdušenci.
SORODNE NOVICE
Bravo na gostovanju v Lendavi
25.11.2017 | Slovenski nogomet
Maribor v Celje po plus šest
25.11.2017 | Slovenski nogomet
Stefan Savić: Proti Krškemu pr...
24.11.2017 | Slovenski nogomet
Kazen Olimpiji za skandiranje ...
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Video: Trifković s prostega st...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Rudar se vrača na tretje mesto
20.11.2017 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Trenutni pogled na prvenstveno lestvico ne kaže slike, ki jo je pred začetkom letošnje sezone marsikdo pričakoval. Celje, v očeh mnogih eden glavnih kandidatov za izpad iz Prve lige, je po treh krogih namreč na visokem tretjem mestu s šestimi točkami na svojem kontu. "Tega nismo pričakovali niti sami. Pripravljali smo se po najboljših močeh, kolikor je bilo zaradi finančnega stanja sploh možno, in upali. Zdaj imamo dve zmagi in mislim, da se ne moremo pritoževati," je pogovor z Nogomanio začel Roman Bezjak, s tremi zadetki, skupaj z domžalskim Ivanom Knezovićem, trenutno najboljši strelec Prve lige.

Finančne težave so na igralce, to priznava tudi nekdanji nogometaš Korotana iz Prevalj in Dravograda, vsekakor vplivale, vendar se rešitev le-teh ponuja. Igralci so namreč dobili izplačano aprilsko plačo. Zdaj čakajo še na majsko in junijsko: "Nekaj se premika. O podrobnostih sicer nisem obveščen, ampak pomembno je, da gre na bolje. Obljubljeno nam je bilo, da bomo v kratkem dobili še preostanek zaostalega. Ko bodo te stvari poravnane, bo vsem lažje. Tudi trenerju."

Bunker? Šteje rezultat
O rezultatskih ciljih tudi Bezjak, podobno kot ostali Celjani, ne želi govoriti. Situacija je še preveč negotova. "Na tržnici zaradi znanih težav nismo bili aktivni. Priložnost so dobili mladi. Trener Romih nas vse dobro pozna in mislim, da dobro dela. V okviru naših zmožnosti. Seveda pa ti dve zmagi ne smeta poskrbeti za evforijo. Prav je, da se poveča zanimanje za nogomet, kar je glede na zadnje tri tekme vidno, ampak do konca sezone je še daleč," dodaja Bezjak, ki se z obtožbami nekaterih, češ da Celje igra "bunker", ne obremenjuje: "Bolje je ne izgubiti, kot pa igrati lepo in izgubljati. Po koncu sezone, ko bomo potegnili črto, bodo štele točke. Seveda si želimo igrati lepše, ampak počasi, moramo se stabilizirati. Ko se bomo, bomo zagotovo zaigrali lepše in še bolje."

Želel bi si v Nemčijo
Kar se osebnih ambicij tiče, Bezjak, ki kot svojo glavno vrlino izpostavlja hitrost, možnost za napredek pa vidi v igri z glavo, ostaja realen: "Želja po večjem klubu seveda obstaja, vendar ponudb za zdaj še nisem prejel. Na meni je, da še naprej dobro delam in se trudim po najboljših močeh. Do konca prestopnega roka (pogodbo ima do leta 2013, op.p.) je še cel mesec, morda se bo kaj pojavilo. Tujina me zanima, predvsem Nemčija. Mislim, da bi mi ta liga ustrezala."
Olimpija - Celje, Roman Bezjak, Marko Krajcer
(foto: SPS)


Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
optimist 4.8.2011, 00:05 Prijavi komentar
slovenec7 ne bit uzaljen,pa nehi ze jokat...mojga so tud dal stran,ker pac ne morejo vsi, ki pridejo iz mladincev igrat prve slovenske lige, pa nisem nic jezen na trenerje...igrajo pac najboljsi...kje pa so igral mocivnik, vidmajer, bezjak, popovic...sej druga liga je kr vredu...hahahaha
slovenec7 2.8.2011, 11:28 Prijavi komentar
Celjani množično uničujejo mlade talente..!!..od Arliča do Vidoviča, Rožmana, Jojiča itd itd itd.......smradi
ptrnkl 2.8.2011, 11:03 Prijavi komentar
res je.. celjani imajo najboljšo šolo za uničevanje talentov! :/
kmetek 1.8.2011, 19:37 Prijavi komentar
Jah ljudje hodite na tekme pa začnite zbirat podpise, da se spremeni blesav zakon, kjer prepoveduje alkohol na tekmah.....zakaj je v tujino to lahko?
Fc Internazionale 1.8.2011, 16:41 Prijavi komentar
Celje vsako leto proizvede nekaj dobrih mladih igralcev, če bi jih znali malo bolje prodat bi si kaj kmalu lahko finančno opomogli.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE