Uredništvo    17. marec 2017
Sobota v znamenju štajerskega derbija

Tretja bitka za Štajersko

Maribor bo v soboto naskakoval že tretjo zaporedno zmago proti Celjanom, ki v letošnji sezoni vijoličastim za povrh še niso zabili zadetka. Darko Milanič poudarja, da konkurenca nikoli ne počiva.
SORODNE NOVICE
Kenan Bajrić bi lahko igral za...
17.12.2017 | Slovenski nogomet
Oblak bo odprl Olimpijino trgo...
15.12.2017 | Slovenski nogomet
Rudonja: Pogovarjamo se z Vodi...
14.12.2017 | Slovenski nogomet
Kassim Doumbia: Najprej naslov...
14.12.2017 | Slovenski nogomet
Uradno: Maribor pripeljal igra...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
Marko Janković preko 3. SNL dr...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
(foto: nkcelje.si)
Sobotni štajerski derbi med Celjem in Mariborom, ki v zadnjih letih na tribune privablja vse več gledalcev, prihaja v dobrem trenutku za obe moštvi. Maribor je v drugem delu sezone nanizal tri zmage in se za velikih devet točk odlepil od ljubljanske Olimpije, v rezultatskem smislu pa so navkljub lažjem razporedu uspešni tudi Celjani, ki so na prvih treh tekmah nanizali sedem točk in trenutno na lestvici zasedajo četrto mesto.

V zadnjem času so na štajerskem derbiju precej uspešnejši Mariborčani. Na prvih dveh tekmah v letošnji sezoni so nanizali dve zmagi in sicer so v Ljudskem vrtu slavili z 2:0, v celjski Areni Petrol pa celo s 3:0. Celjani so Mariborčane nazadnje premagali pred dobrim letom dni v Mariboru, še daljšo brado pa ima zadnja celjska zmaga pred domačimi gledalci in sicer sega v avgust leta 2014.

Obračun pred reprezentančnim premorom zaokrožuje zahteven Mariborov spored po začetku drugega dela sezone, v katerem so odigrali večni derbi in pred prihodom v Celje gostovali še pri eni ekipi z zgornjega dela lestvice, Gorici. Trener moštva Darko Milanič ima ob veliki prednosti na vrhu lestvice veliko razlogov  za zadovoljstvo, a obenem opozarja, da Maribor ne sme popustiti niti za trenutek.

"Pričakujem nadaljevanje niza, ob zreli in naši zelo dobri predstavi. Miselnosti ne smemo spremeniti. Moja naloga je opozarjati, da ostanemo pri svojem delu takšni kot doslej. Teh 9 osvojenih točk je prineslo samozavest, hkrati pa tudi zavedanje moštva, da mora svoje naloge na igrišču opraviti optimalno. Liga napreduje, je zanimiva. Ostali ne spijo in vedno moramo iskati nove rešitve, da bi bili uspešnejši od drugih," je za klubsko spletno stran povedal Milanič, ki si želi, da bo Maribor v Celju tisti, ki bo narekoval ritem igre.

"Strategije ne bomo spreminjali. Tudi na domačem igrišču se moramo v določenih trenutkih posvetiti kakovostnemu branjenju, prioriteta pa ostaja napadalna usmeritev. Celje je drugačno, kot je bilo prej. Pri njih je prisotna želja po ofenzivi, ampak bomo kljub temu skušali prevzeti nadzor nad dogajanji. Z namenom, da bomo ekipa, ki bo v večjem delu tekme narekovala ritem."

Mariborčani nimajo težav kartoni, sprememba pa se bo zgodila v srednji vrsti, v kateri bo dalj časa poškodovanega Marwana Kabho po vsej verjetnosti nasledil eden od največjih Mariborovih dolžnikov v letošnji sezoni Blaž Vrhovec.

Požeg Vancaš: Vsi živimo za takšne tekme
Tudi v celjskem taboru je atmosfera po dobrem začetku spomladanskega dela prvenstva dobra. Celjani ostajajo v igri  za uvrstitev v evropske pokale, boj za želeno četrto mesto pa bo zelo zahteven, saj imajo Celjani trenutno prav toliko točk kot Goričani in Koprčani.

"Meni osebno je takšne tekme najlepše igrati, ker se počutiš kot dober igralec, veliko je gledalcev, igra se dober nogomet, večja pa je tudi gledanost. Vsi komaj čakamo takšne tekme, moralo bi jih biti vedno več"  pred tekmo razmišlja krilni nogometaš Celja Rudi Požeg Vancaš.

Celjani na štajerskem derbiju ne bodo mogli računati na nekdanjega člana Maribora Amarja Rahmanovića, manjkal pa bo tudi branilec Jure Travner. Sodil bo najboljši slovenski sodnik Damir Skomina.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
partito 17.3.2017, 20:43 Prijavi komentar
definitivno navijam za Celjane,ob enem pa ne bi rad doživel ,da je lolimpija spet prvak,ker se ta gamad močvirska sploh ne zna obnašat(to leti na tiste ki se derete ubi,ubi štajerca itd)..... verjamem ,da ima Maribor že zadostno prednost,tak ,da CELE!!!
miha12 17.3.2017, 16:36 Prijavi komentar
Jaz mislim da bo 0. Mislim da so se naši na +9 malo preveč sprostili, Celjani pa so prava ekipa za prizemljitev.
Tito81 17.3.2017, 12:06 Prijavi komentar
To bo ena tezjih tekem za MB letos do preostanka sezone... Ce osvojijo vse tri tocke je naslov po mojem mnenju oddan...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE